EP - Danci su prejaki, imamo polufinaliste iz Grupe 2!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.01.2024.
21:57
Izvor: Sportske.net

Skandinavski derbi nije doneo rezultatsku neizvesnost.

EPA-EFE/FABIAN BIMMER
EPA-EFE/FABIAN BIMMER

Povezane vesti

Utakmicom između Danske i Novreške u Hamburgu, kompletirano je pretposlednje kolo Grupe 2 na Evropskom prvenstvu za rukometaše.

Aktuelni svetski prvaci Danci nezadrživo grabe i ka evropskoj tituli, a večeras su protiv svojih velikih rivala već u prvom poluvremenu obavili najveći deo posla.

Danska je posle 30 minuta igre vodila sa čak sedam golova razlike, bilo je 18:11, a u nastavku je bez većih problema uspela da sačuva rezultatsku prednost i ne dozvoli Norvežanima da dođu do preokreta.

Na kraju, 29:23 za Dansku koja je ovom pobedom obezbedila plasman u polufinale, i to kao prvoplasirana u grupi, a to ujedno znači i da će i Šveđani u polufnale kao drugoplasirani.

Danska ima maksimalnih 8 bodova na čelu tabele Grupe 2, Švedska ima 6 bodova na drugom mestu, treći je Portugal sa 4, koliko ima i Slovenija na četvrtom mestu. Norveška je ostala na dva boda na petoj poziciji, a Holandija je poslednja, bez ijednog boda.

Teoretski, Portugal i Slovenija mogu da stignu Švedsku u poslednjem kolu, ali Šveđani su u prednosti, jer su u međusobnim duelima savladali i Portugalce i Slovence, pa će Švedska ostati na drugoj poziciji.

Inače, najefikasniji u večerašnjoj pobedi Danske bili su Gidsel, Lindberg i Pitlik sa po 5 golova, a Norvežane je predvodio Blonz sa pet pogodaka.

Ne propustite