EP - Hrabri "Orlovi" ispustili bod protiv domaćina!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.01.2016.
22:06
Izvor: Sportske.net

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj iako je na 30 sekundi pre kraja imala sedmerac za remi koji bi "Orlovima" doneo veliki bod.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj iako je u prvoj utakmici odigrala sjajno i bila na dobrom putu da osvoji barem jedan bod.

Nepromišljen potez Mijajla Marsenića i promašen sedmerac Ivana Nikčevića koštali su "Orlove" boljeg rezultata pa su Poljaci slavili sa 29:28 (14:15) u utakmici koja je za domaće bila sve samo ne laka.

Nošeni fantastičnim Petrom Nenadićem koji je u uvodnih deset minuta bio nepogrešiv pred golom Slavomira Žmala reprezentativci Srbije su održavali rezultatski priključak za domaćom selekcijom pa je na polovini prvog poluvremena na semaforu pisalo 6:6.

Usledio je period igre tokom kojeg je povratnik u reprezentaciju Darko Stanić počeo da brani u skladu sa svojim renomeom pa smo sa još dva pogotka Petra Nenadića prvi put stigli do dva gola prednosti.

Od tog momenta igralo se u serijama pa su tako Poljaci izjednačili na 8:8, a onda su Zelenović i Beljanski pogodili za novu prednost Srbije od dva gola.

Pri rezultatu 10:12 za Srbiju protivnik je napravio seriju 3:0 pa je uspeo da preokrene ali izabranici Dejana Perića nisu dozvolili da ih to izbaci iz ritma.

"Orlovi" su domaćinu odgovorili istom merom, serijom 0:3, koja je Srbiji omogućila da na odmor ode sa jednim golom prednosti ali i dva igrača više jer su sudije u poslednjem napadu isključile dvojicu reprezentativaca Poljske.

Brojčano preimućstvo koje su reprezentativci Srbije imali na startu drugog dela nije najbolje iskorišćeno iako smo postigli dva gola, pošto je Poljska uspela da savlada Stanića i da gol sa dva igrača manje na terenu.

Kada su domaći otišli na "+3" u 38. minutu igre činilo se da reprezentacija Srbije kreće na put bez povratka, ali su "Orlovi" pokazali karakter i uspeli da se vrate u igru.

Nekoliko je krljučnih detalja koji su na kraju utakmicu prelomili u korist Poljske, a jedan od njih se dogodio pri vođstvu domaćih 24:23 kada je promenjen izvođač sedmeraca pa je Nenadićev udarac odbranio sjajni Žmal.

Na 25:25 Darko Stanić je uspeo da izvuče neverovatnu odbranu i ostavi Srbiju u igri u situaciji kada smo imali igrača manje, a onda smo na drugoj strani uspeli da postignemo gol i pređemo u vođstvo (25:26).

Završnica meča donela je mnogo neizvesnosti i pritiska sa kojim mladi Mijajlo Marsenić nije uspeo da se izbori pa je posle neverovatne odbrane Darka Stanića isključen zbog prigovora.

Trideset sekundi pre kraja Poljska je imala gol prednosti a Srbija šansu da iz sedmerca stigne do izjednačenja i posle kojeg bi branila remi. Do tog momenta nepogrešivi Nikčević nije uspeo da savlada Slavomira Žmala posle čega su domaći potrošli vreme i upisali prvu pobedu.

Najefikasniji pojedinci u redovima reprezentacije Srbije bili su Ivan Nikčević i Petar Nenadić sa po 7 golova, a fenomenalni Darko Stanić imao je 13 odbrana ali to nije pomoglo da "Orlovi" osvoje barem bod.

Narednu utakmicu na Evropskom prvenstvu Srbija igra u nedelju protiv selekcije Francuske koja je na startu turnira bila bolja od Makedonije.

Ne propustite

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar93
Saturday, 16.01.2016
16:04

Extra napad, losa odbrana, los stanic do tog 40. min, domacinsko sudjenje na kraju kad je trebalo, promasen nikcevicev penal, glupavo iskljucenje marsenica, sve to je uticalo da NEZASLUZENO BUDEMO PORAZENI! Glavu gore momci i idemo dalje! 😉

avatar
neon
Saturday, 16.01.2016
01:17

A Poljaci su vrh ;))

avatar
Nemanja Radulovic
Saturday, 16.01.2016
00:29

Iskreno slucajno sam naleteo na rukomet nisam znao da je veceras i reko da pogledam kakva je situacija sa repkom a znam da su bas losi bili u zadnje vreme i ostao zakovan pored tv a ako nisam poludeo na kraju bravo momci odlicno se borili malo neiskusno na kraju ali sudije nas unistili cim sam video pre kraja prvog poluvremena da nam svirali dva iskljucenja poljaka znao sam da to mora da vrate u drugom domacinima pa da ne znam sta da se desi ali glavu gore pa da prodjemo tu grupu.

avatar
zholinho
Friday, 15.01.2016
23:49

Fali nam desni bek, ne može Zelenović da igra sam 60 minuta. Dobro su igrali, kako su ispraćeni nisu razočarali na početku.

avatar
REVOLT SPT
Saturday, 16.01.2016
12:51

Kamo lepe srece da je to jedino sto nam nedostaje...

avatar
Dropkick Murphys
Friday, 15.01.2016
23:22

Steta,dobro su se borili,igrali preko ocekivanja...Mislim da je realno da ukoliko ponovimo ovakvu igru,dobijemo Makedonce i prodjemo grupu...SA Francuzima nemamo nikakvo opterecenje,pa se nadam dobroj igri usled rasterecenosti...Kljucan mec sa Makedoncima,mada steta stio nismo izborili bar remi sa Poljacima,zasluzili smo...

avatar
nicky.mit11
Friday, 15.01.2016
23:41

Makedonci igraju sjajan rakomet.Danas sam gledao oni su dominirali u mecu sa Francuskom,Lazarov je igracina takodje Manaskov i Georgievski...

avatar
REVOLT SPT
Saturday, 16.01.2016
15:06

Kako su dominirali, mozes li to da mi objasnis ako ti nije tesko?

avatar
Amar Zornic
Friday, 15.01.2016
23:18

Francuzi su oslabljeni na ovom turniru neigranjem Akambrea i Barasea , medjutim i pored toga su apsolutni favoriti. Al nikad se ne zna , napred momci!

avatar
Carina
Friday, 15.01.2016
23:15

Nenadic umesto kao jedan od najiskusnijih da bude najbolji u finisu bio najgori.  Stanic odbrani zicer, a mi igramo napad sa igracem manje jer on nesto pametuje. Lomice se sa Makedonijom ko ide dalje, to cemo morati da pobedimo, protiv Francuske, sta nam bude...Steta za Nikcevicev sedmerac, ali kad 6 puta puca isti igrac, moze da se desi da ga golman procita jednom...Samo hrabro momci.

avatar
Carina
Friday, 15.01.2016
23:33

Ovo za pametovanje i napad sa igracem manje je bio vezan za onog pivota Milojicu, cenzurisan mi je deo komentara.

avatar
REVOLT SPT
Saturday, 16.01.2016
00:14
avatar
Friday, 15.01.2016
23:13

Koliko su im navlacili zadnjih deset minuta da su se i komentatori na BeIN Sport FRA cudili. Pogotovo zbog iskljucenja. I zbog onog sto nisu iskljucili onog kad je bio sedmerac i jos jedna situacija prije toga. A i poslije toga kad je onaj bacio loptu u publiku je suspenzija iako je bio ostalo dva sekunda do kraja.

avatar
Maestro_(Chelsea)
Friday, 15.01.2016
23:12

Niko ne treba da okrivi Nikcevica za promasen sedmerac najbolji je bio igralo se dobro I hrabro Poljaci iz veliku pomoc sudija do pobjede

avatar
Amar Zornic
Friday, 15.01.2016
23:11

Tacno bih plakao od muke :( U svakom slucaju pokazalo se tacnim ono sto pricam vec neko vreme a to je da ovaj tim ima itekako potencijala. Problem je malo uza klupa jer su Zelenovic i Nenadic bili premoreni u finishu. Nikcevic odlican iako je promasio odlucujuci penal , Stanic - ministar . Steta zaista ali svakako treba biti ponosan na momke sto su pruzili ovakav otpor domacinu turnira koji je ujedno treci tim sveta!

avatar
pre svega SRBIJA!!
Friday, 15.01.2016
23:11

ispustili ? uzeli nam na silu !!! par situacije ... 24-24 njin napad traje oko minut ipo , 25-25 iskljucenje ali zasto ? 27-27 poljaciimaju igraca vise ( iskljucenje sesuma pri padu i tada primamo go) nas napad poceo i svega 25 do 30 sekunde sudije vec podizu ruku za dug napad ... dobri su bili i stvarno je steta

avatar
REVOLT SPT
Friday, 15.01.2016
23:09

Marsenicu, Marsenicu...