EP - Kad se Slovenci naljute! Crna Gora ''platila ceh''...

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.01.2018.
22:13
Izvor: Sportske.net

Posle velike bure koju su izazvale sudijske odluke u njihovom prethodnom meču, reprezentacija Slovenije večeras upisala prvi trijumf i plasirala se u narednu fazu takmičenja.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Utakmicama Španija - Danska i Crna Gora - Slovenija večeras je okončana prva faza takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Od ukupno 16 reprezentacija koje su započele ovaj šampionat, kofere pakuju Island, Austrija, Crna Gora i Mađarska, a preostalih dvanaest selekcija biće u drugoj fazi podeljene na dve grupe sa po šest ekipa.

Najviše pažnje prethodnih dana izazvala su dešavanja u Grupi C, posebno u utakmici Slovenija - Nemačka (25:25), Slovenci su čak pretili i istupanjem sa šampionata, ali su se na kraju predomislili i večeras ubedljivo savladali Crnu Goru sa 28:19.

Gašper Marguč je sa 6 golova (iz 6 pokušaja) bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Vasko Ševaljević je bio najbolji u selekciji Crne Gore, takođe sa šest pogodaka.

Makedonija je osvojila prvo mesto u ovoj grupi sa 5 bodova, sledi Nemačka sa 4, Slovenija sa 3, a Crna Gora takmičenje završava bez ijednog osvojenog boda.

U Grupi D, Danska je večeras savladala Španiju sa 25:22, pa posle ovakvog epiloga Španija, Danska i Češka imaju po 4 boda, a Mađarska je bez bodova na poslednjem mestu.

Preema tome, novu Grupu II koja će se igrati u Varaždinu činiće ove reprezentacije: Makedonija, Nemačka, Slovenija, Španija, Danska i Češka.

Tabela Grupe II: Makedonija 3, Nemačka , Španija, Danska, Češka po 2, Slovenija 1 bod.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Wednesday, 17.01.2018
23:20

Grupa II je mega zanimljiva , bukvalno svi imaju sanse za polufinale

avatar
Thursday, 18.01.2018
01:11

То сам баш приметио, биће изузетно неизвесно !