EP: Silni Norvežani i Francuzi, Španija dobila derbi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.01.2022.
22:14
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je prvo kolo druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Nažalost, za reprezentaciju Srbije je ovo takmičenje završeno već posle prve faze, a sada su najbolje ekipe podeljene u dve grupe sa po šest selekcija.

Današnji dan obeležila je pobeda reprezentacije Crne Gore nad Hrvatskom, a u večernjim terminima odigrane su i preostale utakmice.

Francuska je u Grupi 1 deklasirala Holandiju rezultatom 34:24, uz osam golova Minea, a u istoj grupi Danska je bila bolja od selekcije Islanda rezultatom 28:24. Najzaslužniji za takav epilog bio je devetostruki strelac Gidsel.

S obzirom da su se iz prve faze preneli međusobni rezultati ekipa koje su prošle dalje, svim ekipama se sada računaju po dve odigrane utakmice, pa na tabeli Grupe 1 Francuska i Danska imaju maksimalna četiri boda, Island i Crna Gora po dva, a Hrvatska i Holandija su bez bodova.

U Grupi 2, večeras je Norveška deklasirala Poljsku sa 42:31, predvođena Bartoldom sa deset i Sagosenom sa devet postignutih golova. Derbi večeri bio je duel Španije i Nemačke koji su Španci dobili sa 29:23, ali treba reći da Nemci imaju ogromne probleme sa koronavirusom, pa maltene svakodnevno menjaju spisak igrača i pozivaju nove iz Bundeslige. Najefikasniji kod Španaca bio je Makeda sa šest golova.

Tabela Grupe 2: Španija 4, Švedska, Rusija, Nemačka i Norveška po 2, Poljska bez bodova.

Po dve najbolje ekipe iz obe grupe plasiraće se u polufinale.


Ne propustite