F4 - ''Srpski'' Vesprem nije uspeo, Vive Kielce ide u finale!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.06.2022.
17:09
Izvor: Sportske.net

Velika borba vodila se u Kelnu, ono najbolje tek sledi.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Prvi finalista rukometne Lige šampiona je ekipa poljskog Vive Kielcea koja je danas u prvom polufinalu fajnal-fora u Kelnu savladala mađarski Vesprem rezultatom 37:35 (16:18).

Vesprem, koji sa klupe vodi naš Momir Ilić, a u ekipi su i golman Vladimir Cupara i bek Petar Nenadić, bio je za nijansu bolji rival u prvom poluvremenu i uglavnom je imao blagu rezultatsku prednost koja je na poluvremenu iznosila ''plus dva'' - 18:16.

Međutim, drugačija slika na terenu u drugom poluvremenu. Golmani Vesprema nisu bili raspoloženi, za razliku od protivničkih, a preokret je ekipa Vive Kielcea najavila serijom 4:0, kada je stigla do vođstva od 23:20.

Projektil koji je Šićko ispalio na ulasku u poslednjih pet minuta možda je bio ključan za ishod ovog meča, tada je Vive Kilce poveo sa 35:31, potom Nenadić ne koristi naredni napad Vesprema i tu je priča praktično bila završena.

Doduše, Vesprem je na dva minuta do kraja uspeo da priđe na 35:33, ali ne i više od toga. Ekipa Talanta Dušebajeva je uspela u samom finišu da sačuva prednost i izbori plasman u finale.

Morito je sa osam golova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pet je postigao hrvatski reprezentativac Karačić.

U ekipi Vesprema se izdvojio trio Nenadić, Štrlek i Lauge sa po sedam postignutih golova.

Drugi polufinalni meč igra se od 18 časova, a sastaće se nemački Kil i španska Barselona.

Ne propustite