Fenomenalni Palička odveo Švedsku u finale EP!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
22:28
Izvor: Sportske.net

I branio, i davao golove.

 EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Rival selekciji Španije u finalu Evropskog prvenstva biće reprezentacija Švedske koja je večeras u Budimpešti savladala Francusku rezultatom 34:33.

Podsetimo, Španija je u prvom polufinalu danas savladala Dansku sa 29:25.

Francuzi su bolje započeli utakmicu, poveli su sa 5:1, ali kako je meč odmicao Šveđani su igrali sve bolje. Vođstvo Francuske je potrajalo do sredine prvog poluvremena, a kada su Šveđani poveli sa 14:13, do kraja utakmice nisu ispuštali prednost.

Na poluvremenu je bilo 17:14 za Švedsku, a u nastavku su održavali prednost koja se kretala od jednog do četiri gola razlike.

Nadu Francuzima na ulasku u finiš vratio je golman Žerar sjajnom odbranom na četiri minuta pre kraja, posle čega Min postiže svoj sedmi gol i smanjuje na 32:31.

Međutim, odmah zatim ''Trikolori'' ostaju bez kapitena Porta koji je isključen na dva minuta, ali i dobio crveni karton, pa je za njega ovaj meč bio završen.
Šveđani ekspresno koriste brojčanu prednost i vraćaju se na ''plus dva'' - 33:31.

Ne predaju se ni Francuzi, Nai je pogodio, ali fenomenalni Gotfridson postiže svoj deveti gol za 34:32.

I onda, na ulasku u poslednji minut Palička još jednom izvanrednom intervencijom uspeva da sačuva dva gola prednosti za Šveđane. Delovalo je da je to bilo ključno za plasman u finale, ali usledila je neočekivana drama.

Šveđani greše u napadu, sledi kontra Francuza koju realizuje Min za 34:33.

Ostalo je 26 sekundi do kraja, Šveđani su imali novi napad, ali su opet pogrešili, pa su ''Trikolori'' imali sjajnu priliku za izjednačenje u poslednjim sekundama. Ali, Palička još jednom fenomenalno interveniše i slavlje Šveđana je konačno moglo da počne!

Za igrača utakmice proglašen je devetostruki strelacv Gotfridson, odličan je bio i Pelas sa sedam golova, a golman Palička je uz 12 odbrana postigao i tri gola.

Kod Francuza najbolji Min i Deskat sa po osam pogodaka.

Ne propustite