Flenzburg stekao prednost, Elverum odoleo moćnom PSŽ-u!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.03.2022.
23:15
Izvor: Sportske.net

Biće drame u revanšima.

 EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Rukometaši Flenzburga pobedili su Seged 25:21 u prvom meču plej-of Lige Šampiona. U drugoj utakmici dana norveški Elverum i Pari Sen Žermen remizirali su 30:30.

Nemački šampion Flenzburg opravdao je ulogu favorita na meču protiv mađarskog  Segeda i stako lepu prednost pred revanš. Domaći su na krilima Hampusa Vanea i Johanesa Gola stigli do trijumfa. Švedsko krilo postiglo je šest golova, dok je nemački pivot pogodio četiri puta. Sjajan je bio i reprezntativac Bosne i Hercegovine na golu Flenzburga, Benjamin Burić sa 10 odbrana.

U ekipi Segeda najbolji je bio Španac Imanol Garsijandija sa pet golova, naš Bogdan Radivojević postigao je jedan pogodak.

Najbogatiji klub danšnjice Pari Sen Žermen nije uspeo da ostvari prednost na gostovanju noreškom prvaku Elverumu. Sjajno su igrali domaći i ostavili sebi nadu za prolaz dalje u revanšu.

Tomas Solstad je predvodio domaćina sa devet golova i perfektnom realizacijom. Erik Johanson je postigao sedam golova, uključujući onaj za remi u poslednoj sekundi. U redovima Pari Sen Žermena briljirao je poljski pivot Kamil Sipžak sa 12 golova, Holanđanin Steins postigao je sedam golova.

Revanš mečevi su na programu sedmog aprila.

Ne propustite