Francuzi prejaki, oslabljena Srbija bez druge faze!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 17.01.2022.
21:56
Izvor: Sportske.net

Videla se razlika u kvalitetu.

 EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske i 29:25 tako ostala bez šanse da se plasira u narednu rundu Evropskog prvenstva.

U meču odigranom u Segedinu, Francuska je povela već u prvom napadu pogotkom Mema, a Lene je već u narednom povisio na 2:0.

Borzaš je postigao odličan gol, ali su Francuzi vratili dva gola razlike.

U šestom minutu Vladimir Cupara je imao izvanrednu odbranu i ulio veliku dozu samopouzadanja našem timu, koja se odrazila kroz pogodak Bogdana Radivojevića za samo minus jedan za Srbiju.

Radivojević je u osmom minutu izjednačio na 3:3. Orbović je u već u narednom napadu propustio zicer nakon izvanredne odbrane Žera, a Francuzi su nedugo zatim došli do dva gola razlike.

U 10. minutu Deska je izveo pravu majstoriju i Francuska je povela sa 6:3. 

U 13. minutu Francuzi su došli do plus četiri, a ubedljivom vođstvu "Trikolora" prethodila je još jedna odbrana Žere, ovaj put nakon šuta Radivojevića.

Polovinom poluvremena Francuska je otišla na najvećih plus pet nakon što Srbija nije iskoristila igrača više.

Delovalo je da ćemo bolje iskoristiti igrača više, ali Francuzi su zadržali pet golova razlike nakon primljenog i postignutog gola.

Cupara je u 20. minutu odbranio sedmerac i pokazao izvanrednu formu, ali je Žera na drugoj strani ponovo bio na visini zadatka, što su Francuzi iskoristili i stigli do plus šest. Srbija je dugo bila bez pogotka, a Francuzi su došli i do plus osam.

Srbija je solidno ušla u nastavak meča, ali je Žera ostao u raspoloženju iz prvog poluvremena.

"Orlovi" su tek u 36. minutu stigli do dvocifrenog broja golova kada je Marsenić smanjio prednost Francuske na osam golova razlike.

Francuzi su ubrzo vratili plus 10, a najraspoloženiji u ovom delu igre za Srbiju bio je Mijajlo Marsenić. Srbija je uspela da se probudi i vrati minus osam, a zatim i da zahvaljujući Radivojeviću dođe na "samo" sedam golova.

Na tri minuta pre kraja spustili smo razliku i na minus šest, a potom i na pet, ali nije bilo vremena za iznenađenje.

Ne propustite