Hansenov san ostaje nedosanjan, Barsa osvojila 12. titulu prvaka Evrope!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.06.2024.
19:46
Izvor: Sportske.net

Drama u finišu, Hansenov šut u poslednjoj sekundi nije bio precizan.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Posle jednogodišnje vladavine nemačkog Magdeburga, Barselona je ponovo preuzela evropski tron.

Katalonci su večeras osvojili 12. titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji, pobedom u finalu završnog turnira nad danskim Olborgom rezultatom 31:30 (15:15).

Tokom prvog poluvremena, Barselona je uglavnom bila u vođstvu, ta prednost je u par navrata iznosila i tri gola razlike, Engesan je pravio dosta problema odbrani danskog tima, ali se ekipa Olborga, predvođena Mikelom Hansenom konstantno vraćala.

Još veća neizvesnost je viđena u drugom poluvremenu, ali nikako Olborg nije uspevao da povede. Konstantno su Mikel Hansen i drugovi ''disali za vratom'' Kataloncima, ali je Barsa izdržala pritisak.

Mogla je Barsa da reši pitanje pobednika u poslednjem minutu, ali je Longin odbranio taj udarac. Ostalo je još petnaest sekundi za poslednji napad Olborga, Mikel Hansen je preuzeo odgovornost, iznudio je deveterac uz isključenje Dike Mema, u poslednjoj sekundi meča.

Ostalo je još da se izvede taj šut sa devet metara, Hansen je i to preuzeo na sebe, ali je pogodio prečku i slavlje ekipe Barselone je moglo da počne.

Tako je jedan od najboljih rukometaša svih vremena ostao bez toliko željene titule prvaka Evrope na kraju svoje karijere.

Na kraju, Ričardson je sa devet golova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Mem je postigao sedam, a Engesan šest golova.

Olborgu nije bilo dovoljno osam golova Mikela Hansena, a Arnoldsen i Hokser su ga pratili sa po šest golova.

Ne propustite