Herojska igra Srbije u drugom poluvremenu, pobeda nad Holandijom za kraj!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net

Naš tim u velikom stilu završio učešće na Svetskom prvenstvu.

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

U utakmici poslednjeg kola druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu, reprezentacija Srbije večeras je u Katovicama  savladaa Holandiju rezultatom 32:30 (15:17).

Ovom pobedom naš tim je osvojio treće mesto u svojoj Grupi 3 sa šest osvojenih bodova, iza Norveške i Nemačke koje idu u četvrtfinale.

Nije naš tim započeo ovaj meč kako je želeo, Holanđani su nametnuli svoj ritam, previše grešaka su reprezentativci Srbije pravili u napadu, pa iako je naš golman Milosavljev i večeras bio raspoložen za igru, Holandija je vrlo brzo stekla četiri gola prednosti - 7:3.

Dugo je posle toga reprezentacija Srbije morala da juri rezultat, prilazila je na dva gola razlike, pa su se Holanđani ponovo odvajali, a dodatni problem za naš tim bilo je isključenje pivotmena Mijajla Marsenića u 20. minutu posle jednog grubog prekršaja u odbrani.

Činilo se tada da bi ovo isključenje moglo da demorališe naš ionako oslabljeni tim, bez Vejina i Nikolića koji odsustvuju zbog povreda.

Ali, tada je Dragan Pešmalbek preuzeo odgovornost, i u napadu i u odbrani, i na sjajan način je odmenio Marsenića, pa Srbija u finišu prvog poluvremena stiže i do izjednačenja.

Ali, par grešaka u poslednjem minutu prvog dela igre je pokvarilo utisak, Holanđani su postigli dva lagana pogotka i na poluvreme odneli dva gola prednosti - 17:15.

Bez obzira na sve probleme, naš tim je zaigrao znatno bolje od početka drugog poluvremena i u prvih deset minuta nastavka Srbija je konačno uspela da povede - 19:18, pa nešto kasnije i 21:20, golom Orbovića.

Uz to, naš golman Dejan Milosavljev je svojim odbranama dodatno podizao samopouzdanju ostatku ekipe, pa je u tim trenucima bilo mnogo više razloga za optimizam da bi naš tim mogao da dobije ovaj meč.

Potpuno ravnopravna borba vodila se zatim u najvećem delu drugog poluvremena, igralo se maltene gol za gol i utakmica je ušla u dramatičnu završnicu.

I konačno, na tri i po minuta pre kraja, Srbija golom Milosavljevića stiže na ''plus dva'', povela je sa 31:29, posle čega je golman Milosavljev imao još jednu briljantnu intervenciju!

Do kraja naš tim je uspeo da održi stečenu prednost i na pravi način se oprosti od Svetskog prvenstva.

Marko Milosavljević je bio najefikasniji večeras u reprezentaciji Srbije sa devet golova, a Pešmalbek je postigao šest. Kod Holanđana najefikasniji Smits sa šest golova.

Ne propustite