Hoćete u Ligu šampiona? Platite milion evra! Skopljanci neprijatno iznenađeni...

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.06.2021.
18:23
Izvor: Beta

Makedonci ili Slovenci, pitanje je sad.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Dvostruki evropski šampion Vardar 1961 iz Skoplja moraće da uplati milion evra ako želi da igra u Ligi šampiona u predstojećoj sezoni 2021/2022, objavila je danas Evropska rukometna federacija (EHF).

Taj depozit će biti iskorišćen da se pokriju dugovi kluba (igračima) i čija se isplata traži sudskim putem, a EHF je podsetio da je Vardaru i prošle sezone bilo dozvoljeno da igra u Ligi šampiona uz odredjene obaveze, koje nisu ispunjene.

Million evra skopski klub treba da uplati u dve rate, prva do 13.  jula i druga do 27. jula, a ako to ne učini, mesto Vardara u Ligi šampiona preuzeće slovenački klub Gorenje iz Velenja, navodi se na sajtu ''eurohandball.com''.

Predsednik Vardara 1961 Mihajlo Mihajlovski rekao je da su u klubu iznenađeni tom odlukom EHF i ocenio da ona nema nikavu pravnu osnovu.

"Iznenađeni smo odlukom EHF i pripremićemo odgovor. Ovo nema nikavu pravnu osnovu i odnosi se na dugove prethodnog kluba igračima. Sa EHF smo imali dogovor da ćemo, ukoliko Sergej Samsonenko ne podmiri sve igrače do 28. februara ove godine, preuzeti te obaveze i platiti. Ali, ako niko ne traži pare od novog Vardara, onda nema osnova, a potraživanja nema ni preko Federacije. To znači da nemamo dospeli dug igračima", rekao je on za makedonski portal "24 rukomet" (24rakomet.mk).

Mihajlovski je dodao da ga je Samsonenko informisao da je potpuna isplata duga igračima prolongirana do 31. decembra ove godine i da će podmiriti sve dugove.

Predsednik Vardara 1961 Mihalovski je od Samsonenka preuzeo skopski rukometni klub kada je upao u dugove i preregistrovao ga, a bivši vlasnik je tada preuzeo dugove i obavezu da ih podmiri.

Ne propustite