Holandija u drugom krugu, Portugalci imaju za čim da žale

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 18.01.2022.
22:06
Izvor: Sportske.net

Bod po meri "Lala".

EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Holandije plasirala se u narednu fazu Evropskog prvenstva nakon pobede protiv Portugala 32:31 čime je završila kao drugoplasirana u grupi B.

Portugal je na startu meča poveo sa 2:0, ali je Holandija za vrlo kratko vreme stigla do preokreta 3:2.

Holandija je vodila i sa 7:4, ali se Portugal sredinom poluvremena vratio u igru i smanjio na 8:7.

Portugal je u 18. minutu imao odličnu šansu za izjednačenje, ali je golman Holandije odbranio zicer, što je učinio i njegov kolega na suprotnoj strani, pa je ostao samo gol prednosti za "Lale".

U 20. minutu Portugal je imao novu priliku za izjednačenje, ali ništa od gola, pa je Bajens na suprotnoj strani vratio plus dva za Holanđane.

Holandija je na pet minuta pre odlaska na poluvreme stigla do plus četiri, da bi odmor dočekala sa istom razlikom zahvaljujući pogotku u poslednjoj sekundi meča.

U drugom poluvremenu viđena je prava drama. Nije delovalo da će biti tako pošto je Holandija u dva navrata imala plus pet, ali je Portugal osetio da može da se vrati u igru.

Na gol Portugalaca uzvraćale su "Lale" sve do na nekoliko minuta pre kraja meča kada je došlo do izjednačenja.

Na manje od dva minuta pre kraja Duarte je doneo potpuni preokret Portugalu, ali je Holandija već u narednom napadu izjednačila, a u poslednjim trenucima meča došla i do pobede.

Holandija će tako uz Island otići u narednu fazu, dok će Portugal uz domaćina Mađarsku završiti takmičenje.

U drugom meču u istom terminu Belorusija je slavila protiv Austrije 29:26 u meču koji je bio bez takmičarskog značaja budući da su u grupi D plasman dalje obezbedili Nemačka i Poljska.

Ne propustite