Hrvati nemoćni protiv ''Trikolora'', Mandiću i crveni i plavi karton!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.01.2022.
22:05
Izvor: Sportske.net

Hoće li igrati protiv Srbije?

 EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Kompletirano je prvo kolo u Grupi C na Evropskom prvenstvu za rukometaše.

Posle Srbije koja je ubedljivo savladala Ukrajinu sa 31:23, uspešno je startovala i selekcija Francuske koja je bila bolja od Hrvatske i na kraju je slavila rezultatom 26:22 /13:11/

Čitavim tokom meča ''Trikolori'' su imali rezultatsku prednost, iako je Hrvatska sa tribina imala veliku podršku svojih navijača. Ipak, osetio se izostanak Cindrića i Duvnjaka, pa nije bilo neke veće neizvesnosti u ovom meču.

Doduše, dugo je Hrvatska ''disala za vratom'' Francuzima, ali utakmica je definitivno rešena posle nesmotrene reakcije Davida Mandića u 47. minutu meča.

On je tada napravio veoma grub prekršaj nad Majeom, šakom ga je udario u glavu, daleko od lopte, a posle pregledanog snimka sudije su hrvatskom reprezentativcu pokazale i crveni karton za isključenje, ali i plavi karton koji je najava za dodatnu analizu ovog prekršaja od strane disciplinske komisije, pa bi Mandić eventualno mogao i da propusti meč drugog kola protiv Srbije!

U tim trenucima Hrvatska je, posle Mandićevog isključenja, imala čak trojicu igrača manje na terenu, a na sve to sudije su dosudile i sedmerac za Francusku, što je razbesnelo hrvatske navijače, pa su i flaše počele da upadaju na teren.

Nekoliko minuta kasnije Francuzi su uvećali prednost na pet golova razlike i reprezentacija Hrvatske više nije imala snage da finiš meča učini zanimljivijim.

Deskat sa sedam i Mem sa šest golova bili su najefikasniji u selekciji Francuske, a kod Hrvata najbolji je bio iskusni Čupić sa šest pogodaka.

Podsetimo, u subutu se sastaju Srbija i Hrvatska, odnosno Francuska i Ukrajina. Ako naš tim ostvari novu pobedu, gotovo sigurno će se plasirati u drugu rundu takmičenja.

Ne propustite