I šta ćemo sad? ''Vojvodina je primer, Partizan bez sredstava radi odlično, treba nam i Zvezda!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.01.2024.
20:20
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno je naš nacionalni tim donosio medalje, kada su Partizan i Zvezda imali mnogo reprezentativaca u svojim redovima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Stariji ljubitelji rukometa sigurno pamte antologijske utakmice Partizana i Crvene zvezde u borbi za domaće trofeje početkom devedesetih, posebno ono finale kada su sedmerci rešili pitanje prvaka posle čudesnog povratka Partizana u poslednjim sekundama.

S jedne strane, u Partizanu, Neđa Jovanović, Predrag Peruničić, Rosić, Maglajlija, golmani Goran ''Beli'' Stojanović i Zoran Đorđić, a u Zvezdi Nenad Peruničić, Dragan Škrbić, Aco Knežević, Igor Butulija, golman Dejan Perić...

Bile su to spektakularne borbe vrhunskih rukometaša, ali danas su i Partizan i Zvezda daleko od tadašnjeg nivoa.

Vojvodina sada dominira u našem klupskom rukometu, ali posle najnovijeg neuspeha našeg nacionalnog tima, trener Metaloplastike Vladan Matić je večeras tokom gostovanja na ''Areni sport'' naglasio da je neophodno da se i drugi klubovi podignu, da se pojača konkurencija, iz čega bi i reprezentacija imala koristi u narednim godinama.

''Vojvodina je veliki primer, za naše uslove ulažu velika sredstva, dobro to rade, imaju odličnog mladog trenera, organizacija je na vrhunskom nivou. Mi radimo jako dobro u domenu naših mogućnosti. Partizan bez sredstava radi odlično, sad se nešto dešava i kod njih. Želim im sve najbolje. 

Treba nam jedan Dinamo iz Pančeba, treba nam jedna Zvezda, Crvena zvezda nam treba, treba nam Radnički iz Kragujevca, Dubočica, još 3-4 kluba, da tu stavimo kvalitet, da guramo mlade, talentovamne igrače, a ne igrače od po 40 godina sa stomacima. Nema nam drugog izlaza. Instant ne prolazi, samo mukotrpan rad od dva olimpijska ciklusa'', smatra Matić.

Ne propustite