ISTORIJA - Prvi evropski trofej za Vojvodinu!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
14:55
Izvor: Sportske.net

Istorijski uspeh Novosađana.

Nikola Gligic/Starsport.rs ©
Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Rukometaši Vojvodine novi su osvajači EHF Evropa kupa!

Oni su u finalu bili bolji od norveškog Naerboa, i to dva puta, i potpuno zasluženo su stigli do svog prvog evropskog trofeja.

Podsetimo, Vojvodina je prvi meč u Novom Sadu dobila sa 30:23, a danas je u revanšu u norveškom Stavangeru trijumfovala sa 25:23 i potvrdila da je najbolji tim u ovom takmičenju!

Tokom prvog poluvremena bilo je problema u igri srpskog šampiona, ali kao da je ključan bio tajm-aut trenera Rojevića koji je upitao svoje igrače ''čega se plašite'' pri rezultatu 10:7 za Norvežane.

Posle tog tajm-auta Aziz, Tomić i Rađenović svojim golovima ekspresno donose izjednačenje Vojvodini na 10:10 i tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme.

Prvi put u ovom meču Vojvodina je povela sa dva gola razlike 13. minutu drugog poluvremena, kada je bilo 17:15 za Novosađane i do kraja je rutinski završila posao, imajući u vidu ogromnu prednost iz prvog meča.

Vojvodina je, pre svega, odlično odigrala u odbrani i takvom igrom je naterala protivničku ekipu na neuobičajeno veliki broj grešaka i izgubljenih lopti. Uz to je golman Lučin imao 12 odbrana, a Puhovski je sa sedam golova bio najbolji igrač i strelac novosadskog tma.

Ne propustite