Iz muškog u ženski rukomet – bronzani selektor Srbije na klupi Naise!

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.07.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

On će na klupi niške ekipe naslediti Živojina Maksića.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Đorđe Teodorović, stručnjak koji je mušku juniorsku reprezentaciu Srbije u rukometu doveo do bronzane medalju na nedavnom Evropskom prvenstvu u Portu, a Radnički iz Kragujevca prošle sezone do trećeg mesta u Superligi Srbije, u predstojećoj sezoni će predvoditi žensku ekipu Naise iz Niša.

Iako je bila najavljena dugogodišnja saradnja Teodorovića i muške rukometne ekipe Železničar iz Niša, do nje ipak neće doći. Ambiciozni trener je znao da će Želja sledeće sezone igrati niži rang, ali je i pored toga prihvatio da se vrati u ovaj klub. Odustao je u poslednji čas nakon jasnog uvida u katastrofalno vođenje Železničara i pošto je zatekao pravi finansijski haos. Na kraju je odlučio da ipak dođe u Niš, ali u ekipu Naise.

Teodorovićeva velika želja je bila da se vrati u Niš, koji mu je, tokom dvogodišnjeg rada u Železničaru (2019-2021) prirastao srcu. Neće mu nedostajati ni iskustvo u radu sa ženskim ekipama, pošto je čak osam godina bio trener rukometašica u dva norveška tima.

On će na klupi Naise naslediti Živojina Maksića, koji je u prethodnoj sezoni predvodio Nišlijke do petog mesta na tabeli u Superligi. Maksić je nedavno u tandemu sa Lubomirom Obradovićem predvodio selekciju Zelenortskih ostrva na prvenstvu Afrike za muškarce, gde su ostvarili neverovatan uspeh osvajanjem srebrne medalje i plasman na Svetsko prvenstvo. Ubrzo je treneru Maksiću stigla i primamljiva ponuda iz Izraela, pa je u dogovoru sa predsednikom Naise Milošem Stojanovićem napustio Niš, a upražnjeno mesto popunio je Teodorović.

 

 

Ne propustite