KALKULACIJE - Srbija već za dva dana igra najbitniju utakmicu prvenstva! Ovo je nova tabela!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.01.2023.
22:10
Izvor: Sportske.net

Srbija igra u drugom krugu Svetskog prvenstva, pobeda nam je imperativ u narednom meču.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srbija je kao drugoplasirana prošla u narednu fazu Svetskog prvenstva, prenećemo dva boda u novu grupu gde ćemo igrati sa Norveškom, Holandijom i Argentinom. 

Iz naše grupe, pored naše reprezentacije, prošla je Nemačka sa 4 boda, dok Katar ne prenosi niti jedan bod u narednom meču. 

Posle večerašnje pobede Norveške nad Holandijom (27:26), jasno je da nam je Norveška za dva dana naredni protivnik i da upravo Skandinavci prenose 4 boda u narednu fazu. 

Tabela izgleda ovako: 

1. Nemačka 4
2. Norveška 4
--------------
3. Srbija 2
4. Holandija 2
5. Argentina 0
6. Katar 0

Dve reprezentacije će se plasirati u četvrtfinale. 

Sada je jasno da je naredni meč koji Srbija igra u četvrtak od ključne važnosti jer igramo protiv direktnog protivnika za jedno od prva dva mesta, protiv reprezentacije Norveške. 

Što se tiče ostalih mečeva, drugi meč igramo sa Argentinom, a poslednje kolo igramo sa Holandijom. Ukoliko savladamo Norvežane, prema nekim računicama i tri boda iz ta dva meča će biti dovoljna za prolazak dalje, u nekim čak i poraz (od Argentine) i pobeda (protiv Holandije). 

Uglavnom, ključ za četvrtfinale - pobeda nad Norveškom, dok nam remi daje nerealne šanse za nastavak. Poraz bi nas definitivno izbacio iz konkurencije za četvrtfinale. 

Ne propustite