KALKULACIJE - Šta bi trebalo da se dogodi da Srbija ode u četvrtfinale?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Teoretske šanse postoje još uvek...

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je i pored odlične igre tokom prvih 40 minuta utakmice poražena od Norveške sa 31:28, ali presudilo je onih preostalih 20 minuta u kojima su Norvežani dominirali na terenu.

Posle ovog poraza, na tabeli naše Grupe 3 Nemačka i Norveška imaju po šest bodova, Holandija ima 4, Srbija je četvrta sa dva boda, a bez bodova su selekcije Katara i Argentine.

Do kraja druge faze takmičenja ostala su još dva kola, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Reprezentacija Srbije će se u sledećem kolu sastati u subotu sa Argentinom, a Holandija će nam biti rival u poslednjem kolu, u ponedeljak.

Jasno, ništa osim pobeda ne dolazi u obzir ukoliko naš tim želi da zadrži makar i teoretske šanse za plasman na jedno od prva dva mesta u grupi. Ako naš tim i ostvari te dve pobede, imaće šest bodova, što znači da bi ili Norveška ili Nemačka morale da izgube oba meča.

Nije nemoguće da se to dogodi Nemačkoj, koja do kraja igra protiv Holandije i Norveške i u slučaju poraza od te dve selekcije Nemačka bi ušla u ''krug'' u kome bi bile i Srbija i Holandija sa po šest bodova. S obzirom da smo od Nemačke izgubili samo sa golom razlike, Srbija bi mogla u tom krugu da bude čak i najbolja, ukoliko Holanđane savladamo ubedljivijom razlikom.

Nažalost, ovo za sada deluje samo kao neki lep san, pogotovo posle današnje pobede Nemačke nad Argentinom od 20 golova razlike, ali hajde da verujemo da će se i ostvariti. Naši reprezentativci su požrtvovanjem i ogromnom željom na terenu zaslužili da ih i sreća malo pogleda u nastavku takmičenja...

A u slučaju da Nemci u subotu savladaju Norvešku, onda bi trebalo da se nadamo porazu Norvežana i od već otpisanog Katara, što već u startu deluje kao ''nemoguća misija''.

Ne propustite