Kamp Ratka Nikolića - Temelj sazrevanja rukometnih zvezda

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.07.2017.
22:53
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni reprezentativac i nekada najbolji pivotmen sveta, Ratko Nikolić, i ove godine je okupio veliki broj mladih rukometaša, ali i svetski poznatih imena u svetu rukometa.

Povezane vesti

Zdrava priča se nastavila i ove godine.

Rukomet nam je u padu, svi koji prate ovaj sport to vrlo dobro znaju, ali daleko od toga da se predajemo.

Ratko Nikolić, nekada jedan od najboljih rukometaša sveta i još uvek aktuelni rukometaš, nastavlja sa sjajnim radom i uz najbolje trenere koje Srbija, ali i zemlje u okruženju imaju, uči decu veštinama šampiona u rukometu.

Treći međunarodni rukometni kamp "Ratko Nikolić" ove godine je okupio dečake i devojčice iz Srbije, ali i zemalja u okruženju, a iskustvo koje su oni doživeli za sedam dana provedenih na kampu (radilo se u tri smene po sedam dana sa svakom) ostaje nezaboravno.

Koliko samo znači deci kada se na treningu pojave imena poput Žikice Milosavljevića, Nebojše Golića, Danijela Šarića, profesora Abasa Arslanagića, Dragane Cvijić, Jovice Cvetkovića, Zorana Ivića, Veselina Vujovića, Jugoslava Ramića...



Radilo se na svim detaljima, ispraljanju sitnih grešaka, na ponašanju prikladnom jednom sportisti, na disciplini koja je osnova svakog sporta.

Povratak kampera iz prve i druge godine kampa je veliki, što je samo veliki dokaz da se radi veoma kvalitetno i da se radi o sjajnom projektu koji je tek započet.

"Ja do sada nisam upoznao trenera koji ne voli ili mrzi svoje igrače, i siguran sam da takav trener, ili takvi treneri ne postoje. Sve dok Vam se treneri obraćaju, savetima, motivaciono, povišenim glasom, to znači da im je stalo i da žele da rade sa Vama", bile su reči Veselina Vujovića upućene kamperima po njegovom dolasku.

Selektor Srbije, Jovica Cvetković, istakao je: “Ja bih da Vas pozdravim, došli ste na pravo mesto, da učite od najboljih rukometaša na planeti, Ratko je jedan od njih, iskoristite ovo leto na pravi način da bi usavršili sebe, i kao sportistu i kao mlade ljude koji će sutra biti vrhunski igrači.“



"Iskreno, oduševljena sam ovim kampom, i sa decom koja su na kampu, i drago mi je što sam dobila poziv od Ratka i što mogu da budem bar jedan dan deo ovog kampa. Ja bih se iskreno zahvalila svima koji su pomogli novim mladim, budućim šampionima, da nauče nešto od vrhunskih sportista, i nadam se da će ovo godinama trajati, i stvarno treba podržati jedan ovako stručni rad, gde deca mogu vide, čuju i nauče drugu stranu, kako su profesionalni sportisti živeli, trenirali da bi došli do samog vrha, tako da, još jednom kažem, moje je zadovoljstvo što sam ovde, i nadam se da će se ovo nastaviti", rekla je Dragana Cvijić, gošća ovog kampa i jedna od najboljih srpskih rukometašica u ovom trenutku.

Ovo je bila treća godina napornog rada tima koji predvodi Ratko Nikolić, sve u nadi da ćemo dobiti vrhunske rukometne asove, u šta smo uvereni.

Pogledajte još par snimaka sa zvanične fejsbuk stranice Ratka Nikolića u nastavku sa ovog kampa, koji je i ove godine protekao u fenomenalnoj atmosferi.



Do sledeće godine i novih rukometnih pobeda...

Ne propustite