Kreće rasplet u EHF Ligi šampiona - Srpska kolonija na viceprvaka Evrope, finale pre finala

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.05.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Počinju dani odluke.

Povezane vesti

Rukometna Liga šampiona ulazi u veoma uzbudljivu završnicu pošto su na redu mečevi četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja. Veoma bitnu ulogu u svojim klubovima imaće i srpski rukometaši.

Pa, krenimo redom.

Telekom Vesprem iz Mađarske će se za polufinale boriti sa danskim Alborgom. Ekipa koju sa klupe vodi Momir Ilić, a na terenu Petar Nenadić i Vladimir Cupara će spram sebe imati tim sačinjen isključivo od skandinavskih igrača koji su prošle godine bili vicešampioni Evrope. Alborg je grupnu fazu Lige šampiona završio kao prvi i to ispred Kila, Segedina, Monpeljea i Vardara, dok je Vesprem posle doigravanja sa Vardarem stigao do četvrtfinala.

Monpelje  će odmeriti snage sa Viva Kijelceom i to će biti jedan od neizvesnijih duela četvrtfinala ove sezone. Francuzi su svoju grupu okončali na četvrtom mestu i tek nakon pobede nad Portom uspeli da se domognu četvrtfinala. Sa druge strane, decenijski vladar Poljske bio je najbolji u društvu timova poput Barselone i Pari Sen Žermena, pa mnogi smatraju da je Kijelce jedan od favorita iz senke za osvajanja prestižnog turnira.

Finale pre finala biće dvomeč i sasvim sigurno spektakl u kojem će snage odmeriti Pari Sen Žermen i Kil. Isti rivali sastali su se u istoj fazi Lige šampiona i prošle sezone, u dva sjajna meča Francuzi su prošli dalje i na kraju osvojili treće mesto protiv Nanta. Parižani su svoju grupu završili na trećem mestu preko Elveruma stigli do četvrtfinala, dok je Kil bio drugi u svojoj iza Alborga, a ispred Segedina, Monpeljea i Vardara.

Zanimljivo će biti i u dvomeču Flensburga i aktuelnog prvaka Evrope Barselone. Nemci su teškom mukom stigli do šeste pozicije u svojoj grupi, poslednjoj koja vodi u doigravanje. Tamo su iznenadili Segedin i uspeli da se plasiraju u četvtfinale u koje je Barsa stigla direktno zahvaljujući drugoj poziciji u istoj grupi kao i Flensburg. Katalonci su slavili u oba meča i to prilično lako, no eliminaciona faza nešto je sasvim drugo…

Prve utakmice četvrtfinala rukometne Lige šampiona na programu su danas i sutra, dok su revanši 18. i 19. maja. Polufinalni turnir biće održan u Kelnu 18. i 19. juna kada su na redu mečevi polufinala, odnosno susret za treće mesto i utakmica koja će nam doneti novog vladara Evrope u rukometu.

Parovi četvrtfinala EHF Lige šampiona:

Telekom Vesprem – Alborg
Monpelje – Vive Kijelce
Pari Sen Žermen – Kil
Flensburg – Barselona

Ne propustite