Kup: Peti trofej za Vojvodinu, prvi posle četiri godine

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
21:55
Izvor: Sportske.net

Rukometni klub Vojvodina stigao je večeras do trećeg trofeja u Kupu Srbije, petog od raspada SFRJ.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Trijumfom nad ekipom Dinama iz Pančeva 27:22 (14:13) u finalu odigranom u Smederevu, rukometaši novosadske Vojvodine osvojili su Kup Srbije treći put u istoriji!

Prvo poluvreme večerašnjeg finala obeležila je rezultatska "klackalica" i Voša je samo u jednom trenutku imala dva gola prednosti (9:7).

Sredinom drugog dela pala je odluka o pobedniku. Pančevci su poslednji priključak imali na 19 minuta pre kraja (18:19), a zatim je ekipa Borisa Rojevića slomila otpor protivnika.

Golovima Prodanovića i Mirkovića Novosađani su otišli na +4 (19:23), da bi Dinamo zatim ostao i bez Veljka Miloševića koji je dobio crveni karton.

Sve što su Pančevci uspeli da urade u završnici bilo je da priđu na tri gola zaostatka (22:25), nakon čega je Vojvodina rutinski privela posao kraju.

Igrač utakmice bio je rukometaš Vojvodine Miloš Grozdanić koji je postigao šest golova, a odličnu partiju prikazao je i golman Verkić koji je pored 11 odbrana iz igre odbranio i jedan sedmerac.

Vojvodina je tako peti put u klupskoj istoriji stigla do trofeja u najmasovnijem takmičenju. Crveno-beli iz Novog Sada osvojili su Kup Srbije i Crne Gore 2005. i 2006. godine, a potom su u samostalnoj Srbiji bili najbolji 2011, 2015. i 2019. godine.

Ne propustite