Kvalifikacije za EP - Peruničić objavio spisak za novi početak "Orlova"

Autor: Beta Beta
petak 12.10.2018.
16:54
Izvor: Beta

Evropsko prvenstvo 2020. godine održaće se u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je danas spisak igrača za utakmice sa Belgijom i Švajcarskom, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Vladimi Cupara (Vive Kilce), Dejan Milosavljev (Vardar) i Svetislav Verkić (Vojvodina).

Leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Logronjo) i Filip Marjanović (Poli Temišvar).

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Berlin), Ivan Popović (Granoljers), Živan Pešić (Ademar Leon) i Zoran Nikolić (Konstanca).

Desna krila: Darko Đukić (Meškov Brest), Bogdan Radivojević (Raj Neker Leven) i Vukašin Vorkapić (Metaloplastika).

Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Ivan Mošić (Ademar Leon), Nemanja Beloš (Retkof Grac), Petar Đorđić (Meškov Brest), Mladen Krsmančić (Anaitasuna), Stefan Vujić (Steaua), Lazar Kukić (La Rijoha), Predrag Vejin (Železničar 1949), Nikola Crnoglavac (Konstanca) i Miloš Orbović (Poli Temišvar).

Na širem spisku za kvalifikacije su: Todor Jandrić (Metaloplastika), Stevan Sretenović (Železničar 1949), Djordje Pisarić (Metaloplastika), Milan Milić (Metaloplastika) i Jovica Nikolić (Vojvodina).

Reprezentativci će se okupiti u nedelju u Beogradu, a zatim slede treninzi u Zrenjaninu, do utakmice sa Belgijom, koja je na programu 24. oktobra u 18 časova u Kristalnoj dvorani. Posle toga ekipa se vraća u Beograd, gde će trenirati do puta u Švajcarsku, gde će u Cugu igrati 28. oktobra od 13.15 časova.

Evropsko prvenstvo 2020. godine održaće se u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. To će biti prvi put da se kontinentalni šampionat održava u tri zemlje, a umesto 16 učestvovaće 24 ekipe.

Ne propustite