Liga šampiona - Vreme za buđenje Parižana?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.10.2021.
12:33
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se Liga šampiona u rukometu, a PSŽ mora da krene da pobeđuje.

 EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Nastavlja se grupna faza Lige šampiona za muškarce u rukometu, a posle pet odigranih kola odlično se drži Alborg u grupi A koji ima 8 bodova, dok aktuelni šampion Evrope Barselona vodi u grupi B sa takođe 8 osvojenih bodova.

Podsećamo da po dve ekipe iz svake grupe idu direktno u četvrtfinale, dok će ekipe od 3-6. mesta igrati plej-of za plasman u četvrtfinale.

Alborg gostuje Segedu, imaju veoma dobru ekipu sa velikim brojem dvometraša, najviše prete desni bek Lukas Sandel iz Švedske, kao i levi bek Feliks Klar, takođe Šveđanin, a veliki broj kontri fantastično trči Kristian Bjornsen, desno krilo iz Norveške. Nikako ne zaboravimo Palmarsona koji ulazi u formu, pokazao je to protiv Vardara u prethodnom meču koji je Alborg dobio.

Klasičan skandinavski tim je favorit protiv Segeda ako gledamo tabelu, koji svakako da ima svoje adute poput srpskog rukometaša Bogdana Radivojevića koji je do sada postigao 16 golova u LŠ.

Biće napeto i u meču Kjelcea i Pari Sen Žermena, gosti koji su pretendenti na titulu prvaka Evrope, nisu krenuli kako treba iako imaju možda i najveća imena svetskog rukometa poput Karabatića i Hansena. Barselona je u prethodnom kolu pokazala kako treba protiv Parižana, Karabatić je bio zaustavljen za razliku od Hansena koji podiže formu. I Remili mora da popravi realizaciju ukoliko PSŽ misli da napravi dobar rezultat ove sezone. Uglavnom, previše novca je uloženo, čekaju se rezultati, a Kjelce igra dobar rukomet. 

Kjelce igra sve bolje, dali su 39 golova Portu, Gudjonson i Dušebajev su prava pretnja svakom klubu, naravno, i Parižanima.

Od ostalih mečeva izdvajamo duel Porta i Barselone, gosti koji su aktuelni prvaci Evrope su favoriti, Perez de Vargas Moreno brani maestralno što je i posledica dobre odbrane tog tima. Porto se najviše uzda u Sliškovića kada je napadački potencijal u pitanju.

Velika uzbuđenja očekujemo i u meču Vardara i Kila, gosti nisu loši ove sezone, ali su podbacili protiv Segeda u prethodnom kolu kada su odigrali 32:32, Duvnjak i Reinkind su imali zajedno 11 promašaja i moraće da poprave realizaciju ukoliko misle da slave pobedu. Problem Kilu su predstavljala i odsustva pojedinih igrača zaraženih COVID 19 virusom, dvojica su propustila prethodni meč.

Svakako, treba obratiti pažnju i na mečeva Vesprema koji igra sjajno, čekamo još boljeg Nenadića, kao i na Monpelje koji je sjajan tim i koji je favorit u Zagrebu.

Evo i svih parova šestog kola:

Pik Seged - Alborg
Meškov Brest - Elverum
Vardar - Kil
Zagreb - Monpelje

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kjelce - PSŽ
Dinamo Bukurešt - Vesprem
Flensburg - Motor
Porto - Barselona

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite