Liščević u trci sa vremenom, hoće li pomoći rukometašicama Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.11.2021.
20:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Srpska rukometašica Kristina Liščević rekla je danas da njen oporavak od povrede teče dobro i da se nada da će do početka Svetskog prvenstva u Španiji sve biti "kako treba".

Beta/Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP
Beta/Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP

Povezane vesti


"Presrećna sam što sam sa reprezentacijom, ali stigla sam sa problemom, povredom mišića. Tako da mi ovi dani prolaze u pripremi i oporavku i sva pažnja je usmerena ka tome", rekla je Liščević za sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Oporavak teče dobro. Nisam smela da se izlažem nikakvim naporima prva tri dana, ali polako ćemo početi sa nekim sitnijim stvarima i nadam se da će to do početka prvenstva biti kako treba, da neće stvarati probleme kroz utakmice. U dobrim sam rukama i verujem da će sve biti kako treba", istakla je ona.

Samo nedelju dana je ostalo do puta rukometašica u Španiju na Svetsko prvenstvo koje je na programu od 1. do 19. decembra. Srpske rukometašice će igrati u Grupi B sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

Liščević je navela da učestvuje u svim taktičkim pripremama ekipe kako ne bi izgubila nijedan detalj i dodala je veoma zadovoljna pristupom, fokusom i koncentracijom mladih rukometašica.

"Svi mi pokušavamo da im olakšamo, da ih uputimo u sve detalje. Pokušavamo da budemo uz njih maksimalno i podržimo ih što više možemo", rekla je Liščević.

Srbija će u završnici priprema odigrati dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, 27. i 29. novembra.

"Nadam se da će to biti kvalitetne utakmice i prilika da se posvetimo detaljnije igri u odbrani, igri u napadu, kao i da probamo da sprovedemo neke taktičke zamisli", rekla je Liščević.

Srbija će na Svetskom prvenstvu prvi meč igrati 3. decembra protiv Poljske, dva dana kasnije protiv Kameruna, dok će grupnu fazu završiti 7. decembra utakmicom protiv Rusije.

"Кoliko mi je poznato, Ruskinje su malo oslabljene, ali naravno Rusi imaju izuzetan kvalitet mladjih igrača, dobru školu koja uvek iznedri nekog ko je fantastičan. Кada se detaljnije posvetimo analizi, imaćemo jasniju sliku svih protivničkih selekcija", rekla je Liščević.

"Ono čemu se mi nadamo jeste da ćemo svakom protivniku, da li to bila Rusija, Poljska ili Кamerun, pokazati kvalitet i probati da našu formu tempiramo za dalje takmičenje. Sad je fokus na detaljima i da mlade devojke zaista udju u sistem i da rastu uz taj sistem", dodala je ona.

Ne propustite