LŠ - Šampion direktno u četvrtfinalu, Ilićev Vesprem mora u plej-of, ovo su svi parovi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.03.2024.
23:35
Izvor: Sportske.net

Dobili smo rasplet.

EPA-EFE/Boglarka Bodnar
EPA-EFE/Boglarka Bodnar

Povezane vesti

Večerašnjim utakmicama poslednjeg, 14. kola rukometne Lige šampiona završen je ligaški deo takmičenja.

Prema propozicijama, po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe idu direktno u četvrtfinale, a ekipe od trećeg do šestog mesta iz jedne i druge grupe će se kroz plej-of boriti za još četiri upražnjena mesta u četvrtfinalu.

Najviše pažnje od mečeva 14. kola privukao je duel Vesprema i aktuelnog šampiona Magdeburga koji su bili direktni rivali za plasman u četvrtfinale u Gripi B. 

Vespremu, koji sa klupe vodi naš Momir Ilić i čiji je član reprezentativac Srbije Dragan Pešmalbek, večeras je samo pobeda na svom terenu odgovarala, ali su slavili gosti iz Nemačke. Magdeburg je ovaj meč dobio sa 30:28, a zahvaljući porazu Barselone od Monpeljea (34:37) je na kraju završio kao prvoplasirani u grupi, dok će Barsa sa druge pozicije u četvrtfinale.

Vesprem će kao treći u Grupi B igrati u plej-ofu sa šestoplasiranom ekipom iz Grupe A, a to je još jedan mađarski klub - Seged.

Ostali parovi plej-ofa su: PSŽ - Visla Plok, Kjelce - GOG i Monpelje - Zagreb.

Iz Grupe A su direktan plasman u četvrtfinale izborile ekipe Kila i Alborga.

Kil će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Monpelje - Zagreb, a Alborg čeka boljeg iz duela Vesprem - Seged.

Magdeburg kao prvoplasirani iz Grupe B u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Kjelce - GOG, a Barselonin rival biće bolji iz duela PSŽ - Visla.

Ne propustite