Lućo 2017. VS Kuman 2021. godine - ko sme da izgovori reč "remontada"?

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.03.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net

Dogodilo se to na jučerašnji dan...

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Tog osmog marta 2017. godine Barselona je napravila najveći preokret u istoriji fudbala.

U 88. minutu bilo je 3:1, a onda je Nejmar pogodio iz slobodnjaka, potom je Luis Suarez iznudio penal za novi pogodak Brazilca, a onda u poslednjem trenutku, Serhi Roberto pogađa za 6:1 i eksploziju na "Kamp nou".

Tačno četiri godine i dva dana kasnije, Barselona ima zaostatak od 4:1, ali sa svog stadiona i gotovo da niko ne veruje da Katalonci mogu da izvuku i remi, a kamoli nešto više.

Iako je Ronald Kuman posle poraza od 4:1, 16. februara rekao da teško može do preokreta, danas je promenio ploču. Novinari su Kumanu danas postavili 14 pitanja na konferenciji, a od toga kroz osam se provlačila "remontada", odnosno preokret. Kuman je danas bio samouvereniji nego tog 16. februara kada se praktično predao. 

"Ništa nije nemoguće. Mi smo Barsa, ali nije isto kao protiv Sevilje kada smo jurili 2:0. PSŽ je jedan od najboljih timova na svetu. Siguran sam da Maurisio Poketino nije opušten pred ovu utakmicu i da će dobro pripremiti svoj  tim. Ipak, mi imamo Lea  Mesija, on jednim potezom može da prelomi i preokrene sve. Ne želim da dodajem ogroman pritisak na njegova leđa, moramo kao tim da odigramo najbolje što umemo. Borićemo se do kraja", rekao je Kuman.

Nemoguće je ne porediti Kumana sa Luisom Enrikeom od pre četiri godine. Tada je PSŽ razmontirao Barsu 4:0 na "Parku prinčeva", ali je Lućo pred revanš rekao:

"Ako su oni nama dali četiri, onda mi sigurno možemo njima šest. Mi smo Barselona", ostala je zauvek upamćena Lućova izjava pred "remontadu".

Složićete se, niti je ova  Barsa jaka kao Lućova, niti je ovaj PSŽ kao onaj Emerijev koji je došao previše opušten na "Kamp nou". 

Srećom po Barsu, uspeli su da preokrenu protiv Sevilje i uđu u finale Kupa kralja, dok je trka za La Ligu i dalje otvorena, inače bi već sutra sezona mogla da bude završena...

Ne propustite