Magdeburg, Barsa ili neko treći?

Autor: Mladen Heleta
sreda 13.09.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Ko je najjačiove sezone?

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Vraća nam se Liga šampiona za rukometaše, Magdeburg, koji su mnogi otpisali prošle sezone u ključnim mečevima, uspeo je da stigne do titule i sada je situacija totalno drugačija.

 Četvorostruki šampion Evrope je možda i najveći favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, pre svega jer su najbolji nemački tim u ovom trenutku, ali i zbog činjenice da dolaze iz najjače lige na svetu.

 Magdeburg je do titule predvodio Gisli Kristjanson, evropska senzacija sa Islanda, momak pred kojim je velika karijera i definitivno će i u novoj sezoni biti predvodnik tog tima, a u odbrani, jasno jee, pivotmen iz Švedske, jedan od najboljih defanzivaca na svetu, Oskar Bergendal, a tu je još nekoliko izuzetnih igrača, poput Saugstrupa, Magnusona, Daniela Petersona… Svi su u najboljim godinama.

 Ekipa selektirana za velika dela i čini se, ekipa koja je u pravom momentumu.

 Upravo iz te lige ozbiljno treba računati na Kil koji je odlično počeo i sezonu u Bundesligi, videli smo ih protiv Veclara kada su ostavili goste na samo četiri gola za poluvreme, mleli su sve pred sobom u  tri kola iako su igrali bez Landina, Sagosena i Zarabeca, trojice izuzetno bitnih rukometaša ovog tima. Ipak, igraju toplo-hladno, očekujte od njih i da zabeleže neke neočekivane rezultate tokom ove sezone Lige šampiona.

 Veoma interesantno će biti videti skandinavske ekipe, Alborg je tim od koga se očekuje najviše među njima, ali ne zanemarite ni Kolštad, šampiona Norveške koji ima nekoliko veoma dobrih rukometaša u svojim redovima i jasno je odavno da će oni igrati bitnu ulogu. Njihovi problemi su sa finansijama, moralo je da dođe do redukovanja plata pojedinaca, najboljih igrača, iako su najavljivali da će ovaj projekat osvojiti Ligu šampiona sa sponzorom koji je doneo mnogo novca.

 Stigli su Sander Sagosen iz Kila, Goran Johanesen i Rod iz Flensburga i biće veoma jaki u novoj sezoni, a pomenimo, bili su bolji prošle sezone od učesnika Lige šampiona, Elveruma, bez pomenute trojice.

 Barsa i PSŽ?

 Uvek treba računati na Špance, to je nesumnjivo, imaju izuzetna krila, pogledajte samo šta je Hampus Vane osvojio tokom svoje karijere i koliko ima iskustva, tu je i najbolji švedski igrač (a to uopšte nije lako biti) Jonatan Karlsbogard, a očekuje se da ova sezona bude sezona Melvina Ričardsona, nekada najboljeg mladog igrača koji nikako da pokaže pun potencijal, a na istoj poziciji imaju i Diku Mema, izuzetnog Francuza... PSŽ nema previše jak sastav, kao nekih prethodnih godina, ali je činjenica da su sa ubedljivo najvećim budžetom među francuskim timovima (preko 16 miliona evra), i da kao takvi, kao jedna finansijski stabilna ekipa sa igračima koji su iskusni (poput braće Karabatić), mogu da dobiju apsolutno svakog.

 Od ostalih, naravno, Vesprem je uvek među favoritima, tako će biti i ove sezone, Kjelce je i pored promene u upravljačkoj strukturi ostao sa istim ambicijama, a ekipama poput Zagreba ili Pelistera se ne daju praktično nikakve šanse za Fajnal for.

Ne propustite