Marsenić oduševljen Vorkapićem: ''To je igrač koji će da nosi reprezentaciju!''

Autor: Beta Beta
utorak 15.01.2019.
21:10
Izvor: Beta

Posle preokreta protiv Koreje, popravilo se raspoloženje među reprezentativcima Srbije.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Srpski rukometaši Vukašin Vorkapić i Mijajlo Marsenić ocenili su da je večerašnja pobeda nad Korejom vrlo bitna zbog samopouzdanja, kao i da se nadaju da će u poslednjem kolu protiv Nemačke imati šansu da izbore plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva.

"Jako bitna pobeda, jako teška utakmica, Koreja je veoma dobra ekipa, brzo igraju, ali pobedili smo. Iskoristićemo dan odmora da se relaksiramo i uvežbamo akcije. Protiv Nemačke ćemo dati sve od sebe da pobedimo", rekao je Vorkapić.

Srbija je večeras sa 31:29 pobedila Koreju u četvrtom kolu Grupe A Svetskog prvenstva i zadržala šansu da se plasira u narednu fazu. Vorkapić je bio najzaslužniji za pobedu Srbiji, pošto je ovaj 21-godišnji igrač postigao sedam golova iz isto toliko pokušaja.

"Možda je bio srećan dan... Ali najbitnije da smo pobedili, da nije bilo saigrača ja ne bih postigao sedam golova", kazao je on.

Marsenić je rekao da je posle poraza od Brazila ekipa teško pronašla motivaciju za meč s Korejom.

"Mnogo teška utakmica. Teško je bilo naći motivaciju, koliko god smo mi to hteli. Zaostajali smo, ali izdigli se u drugom poluvremenu i tako pokazali karakter, već drugi ili treći put na prvenstvu. Srećan sam zbog pobede, ali posebno srećan zbog Vuleta (Vorkapića). Odigrao je fenomenalno. To je igrač koji bi trebalo da nosi reprezentaciju i u narednih 10 godina", kazao je Marsenić.

Srbija će u četvrtak uveče igrati protiv Nemačke, a Marsenić je kazao da će ekipa dati sve od sebe da pobedi domaćina šampionata.

"Pobeda je dosta bitna za samopouzdanje. Sutra ćemo se odmoriti, a večeras uživati u poslednjem duelu dana. Pripremićemo se za Nemačku i dati sve od sebe. Nadam se da ćemo večeras moći da spavamo, jer poslednjih pet dana to nije bio slučaj", kazao je Marsenić.

Ne propustite