Meč istine za srpske ''orlove'' - Kako protiv moćne Norveške?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.01.2023.
20:30
Izvor: Beta

Pobeda bi nam dala realne šanse za četvrtfinale.

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona rekao je danas da u drugoj fazi Svetskog prvenstva selekciju očekuju tri potpuno različita protivnika, kao i da će u prvom meču protiv Norveške pružiti maksimum kako bi došli do pozitivnog ishoda.

"Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena (Sander) prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata", rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u četvrtak u Katovicama protiv Norveške, utakmicu prvog kola Grupe III u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Srbija je u drugu fazu Svetskog prvenstva prenela dva boda, dok je Norveška na prvom mestu sa četiri boda, koliko je prenela i Nemačka.

Sutra se u okviru Grupe III igraju i mečevi Katar - Holandija (15.30) i Nemačka - Argentina (18.00).

Plasman u četvrtfinale osiguraće dve najbolje plasirane selekcije.

Đerona je dodao da su posle ubedljive pobede protiv Katara (34:24) analizirali taj meč, kako bi ispravili neke propuste.

"Sinoć smo do tri ujutru analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu. Od ovog jutra počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika", ocenio je on.

Levi bek Uroš Borzaš rekao je da Norveška igra brzo, a da najviše prete sa bekovske pozicije.

"Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede", zaključio je Borzaš.

Utakmica između Srbije i Norveške igra se u četvrtak od 20.30.

Ne propustite