Mega preokret - Srbija u predvorju Evropskog prvenstva!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.03.2018.
19:28
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tako praktično osigurala mesto na kontinentalnoj smotri.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Srpske rukometašice ugostile su večeras selekciju Švedske u Nišu i ostvarile treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Francuskoj.

Srbija je u okviru 3. kola Grupe 3 slavila rezultatom 30:23 (9:15) posle velikog preokreta koji je napravila u drugom poluvremenu utakmice u niškom "Čairu".

Našim devojkama u prvih pola sata igre ništa nije išlo od ruke. Švedska je na krilima svog golmana napravila ozbiljnu prednost ali se u nastavku situacija potpuno promenila.

Srbija je u do 40. minuta jurila prednost Šveđanki, a posle dva izjednačenja (20:20 i 22:22) naše rukometašice su stigle i do prvog vođstva na večerašnjoj utakmici.

Veliki deo posla u večerašnjem preokretu odradila je sjajna Katarina Tomašević koja je "spustila roletnu" na gol našeg nacionalnog tima i praktično omogućila svojim saigračicama da na drugoj strani obave ostatak posla.

Kako je branila Katarina Tomašević najbolje govori podatak da je Švedska u drugom delu imala 17 minuta praznog hoda tokom kojeg nije uspela da postigne gol!

Na kraju trijumf koji naš nacionalni tim stavlja u predvorje Evropskog prvenstva. U naredne tri utakmice Srbiji bi trebalo da bude dovoljna samo jedna pobeda pa da overi plasman na kontinentalnu smotru.

Najefikasnija u redovima našeg nacionalnog tima bila je Katarina Krpež Šlezak sa 8 golova ali je arhitekta večerašnje pobede nad četvrtom selekcijom sveta bila Kaća Tomašević koja je upisala 22 odbrane.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija igra već u subotu protiv istog rivala, a taj meč će najverovatnije odlučiti o pobedniku Grupe 3 iz koje će direktan plasman na kontinentalnu smotru u Francuskoj sasvim sigurno obezbediti Srbija i Švedska.

Evropsko prvenstvo igra se od 29. novembra - 16. decembra tekuće godne.

Tabela Grupe 3:
1. Srbija 3 3-0 +29 6
2. Švedska 3 2-1 +23 4
3. Makedonija 2 0-2 -18 0
4. Farska Ostrva 2 0-2 -34 0

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Thursday, 22.03.2018
11:51

Moram priznati da sam gledao samo prvo poluvreme.nTomaševićka sjajna,a u napadu devojke nista nisu radili, osim sto su nervirali sve koji su gledali.nPrebacio sam da ne bi popljuvao tv, kao onamad

avatar
Wednesday, 21.03.2018
20:36

Друго полувреме као да смо играли против Малте, алал нам вера ! Посебна је прича избор музике, а и Страјнићево просипање на почетку !