Nenadić potvrdio lošu vest, ali ima i optimističku procenu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.12.2021.
13:18
Izvor: Sportske.net, b92.net

Izgleda da će Srbija morati bez jednog od najvećih aduta.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Pre nekoliko dana iz Mađarske je stigla vest da je srpski reprezentativac Petar Nenadić doživeo povredu mišića i da će morati da pauzira verovatno do kraja godine, što praktično znači da neće biti spreman ni za Evropsko prvenstvo koje počinje u januaru.

On je to i potvrdio u razgovoru za B92.net, uz još detalja vezane za prirodu povrede.

''Ozbiljna je povreda, imam rupturu mišića zadnje lože. Nije uopšte naivno. Ugrožen mi je nastup na Evropskom prvenstvu, ne znam još da li ću igrati tamo. Videćemo kako će da ide oporavak, pitanje je kako će delo da reaguje na rehabilitaciju", izjavio je Nenadić.


Ipak, on veruje da bi Srbija i bez njega mogla da napravi prijatno iznenađenje u teškoj grupi, gde su i Francuska, Hrvatska i Belorusija.

''Šta god da bude treba podržati Tonija i momke, nebitno je kakav rezultat bude. Posle 2012. godine postoji neka vera u naš rukomet. Zdrava atmosfera je u ekipi, igrači su zadovoljni, zna se šta se radi. Za sve treba strpljenje i vreme, ništa ne može preko noći. Momci imaju kvalitet, igraju u ozbiljnim ekipama.

Uspeh će biti da se sve ovako nastavi, bez obzira na rezultat. Kad se zavrpši prvenstvo, da ne bude ovo naše januarski sport, ružnih reči i stvari, već da se nastavi ovim putem koji je postavio Đerona“, napomenuo je Nenadić.

Ne propustite