Nezadrživi Abeljo, Barsa opet u finalu Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.06.2022.
19:40
Izvor: Sportske.net

Bolja igra Barse u drugom poluvremenu presudila je u ovom meču.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Rukometaši Barselone su drugi finalisti Lige šampiona!

Oni su danas u drugom polufinalu na fajnal-foru u nemačkom Kelnu savladali ekipu Kila rezultatom 34:30 (19:18) i po šesnaesti put se plasirali u finale elitnog evropskog takmičenja.

Barselona je aktuelni šampion Evrope i u finalu će protiv poljskog Vive Kjelcea imati priliku da postane prva ekipa koja je odbranila tron u ovom formatu takmičenja. Podsetimo, Vive Kjelce je ranije danas bio bolji od Vesprema rezultatom 37:35.

Prvo poluvreme je proteklo u potpuno ravnopravnoj borbi, gde su jedni ili drugi imali minimalnu prednost.

Dika Mem je prvi put doneo Barsi dva gola prednosti tek u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je iz kontranapada pogodio za 19:17 u korist Barselone.

Ali, ostalo je vremena da do kraja prvog dela igre ekipa Kila izvede još jedan napad koji je urodio plodom, pa je posle 30 minuta igre rezultat bio 19:18 za Barselonu.

Početak drugog poluvremena ponovo je propao Barsi koja je kontrolisala rezultat i u par navrata stigla do tri gola prednosti, dok je nemački tim imao sve više problema u napadu.

A onda, u 44. minutu Langaro pogađa za Barsinih ''plus četiri'' - 27:23!

Usledio je tajm-aut trenera Kila, ali nije vredelo, jer nedugo zatim nezadrživi Abeljo Gomez dodatno uvećava prednost Barselone - 29:24. Isti igrač vrlo brzo postiže i svoj 12. gol iz 13 pokušaja za 31:25.

Nisu se rukometaši Kila predavali, uspeli su da na triu minuta pre kraja prepolove zaostatak, ali N'Gesan prekida Barsinu napadačku krizu za vođstvo od 33:29. Kil nije iskoristio naredni napad i tada je već bilo jasno da Barsa ide u finale.

Gomez Abeljo je sa 12 golova bio ubedljivo najefikasniji u pobedničkom timu, pratio ga je Dika Mem sa četiri gola, a u ekipi Kila golgeterski su se istakli Vinček sa sedam i Rejnkind sa šest pogodaka.

Ne propustite