Nikad ne otpisujte Hrvate u rukometu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
22:26
Izvor: Sportske.net

Ono što je naš tim propustio protiv Norveške, Hrvatska ipak nije protiv aktuelnih prvaka sveta.

EPA-EFE/Johan Nilsson
EPA-EFE/Johan Nilsson

Povezane vesti

Posle poraza reprezentacije Hrvatske od Egipta u prvoj fazi takmičenja, mnogi su čak i u Hrvatskoj počeli da otpisuju selekciju koju sa klupe vodi Hrvoje Horvat i predviđaju veliki neuspeh na ovom Svetskom prvenstvu. Čak su počela i preuranjena poređenja sa njihovom košarkaškom reprezentacijom...

Ali, brzo se njihova selekcija oporavila od ovog poraza, unela je dva boda u drugu fazu takmičenja, a večeras je za Hrvatsku bilo biti il' ne biti protiv aktuelnih svetskih prvaka Danaca.

I, kada je bilo najteže, odigrali su najbolje, izborili su remi rezultatom 32:32 i ostali u trci za plasman u četvrtfinale. U većem delu meča Hrvatska je imala blagu rezultatsku prednost, ali su Danci u finišu uspeli da se izbore za važan bod.

Pitlik sa devet i Hansen sa osam golova predvodili su Dansku u večerašnjem meču, a Marin Sipić sa devet i Filip Glavaš sa osam golova bili su najefikasniji u selekciji Hrvatske.

Danas su u ovoj grupi pobede ostvarile i selekcije Egipta i Bahreina, pa stanje na tabeli, dva kola pre kraja izgleda ovako:

Egipat 6, Danska 5, Bahrein 4, Hrvatska 3, Belgija 0, SAD 0 bodova.

Podsetimo, po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Ne propustite