Novo poglavlje u srpskom rukometu, Bregar saopštio spisak

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 05.04.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Debi protiv Slovačke 17. aprila.

EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar objavio je danas širi spisak igračica za predstojeće utakmice protiv Slovačke u baražu za Svetsko prvenstvo u decembru u Španiji.

Na spisku su: Jelena Đurašinović, Sanja Radosavljević, Katarina Krpež-Šlezak, Lidija Cvijić, Jelena Trifunović, Timea Milošević, Bojana Milić, Jelena Lavko, Jovana Kovačević, Marija Agbaba, Marija Simić, Jelena Agbaba, Željka Nikolić, Andjela Janjušević, Jovana Risović, Ana Kojić i Tamara Radojević.

Na spisku su i Ivana Mitrović, Sladjana Pop-Lazić, Dijana Radojević, Katarina Stošić, Gordana Mitrović, Miljana Stošić, Jovana Jovović, Emilija Lazić, Katarina Tomašević, Dunja Tabak, Tijana Simatović, Marija Filipović, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić, Kristina Graovac, Marija Petrović i Marina Dmitrović.

Prvu utakmicu baraža protiv selekcije Slovačke rukometašice Srbije igraju 17. aprila u Šalji, a revanš je četiri dana kasnije u Beogradu

Srbija i Slovačka su poslednji put igrale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Danskoj, a Srbija je tada kao gost pobedila sa 27:26. Zbog pandemije korona virusa druga utakmica nije odigrana.

Bregar je pre dva dana preuzeo reprezentaciju Srbije, nakon što je sporazumno prekinuta saradnja sa Ljubomirom Obradovićem, posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. 

Svetsko prvenstvo održaće se od 1. do 19. decembra u Španiji. To će biti prvo prvenstvo na kome će učestvovati 32 reprezentacije.

Ne propustite