Novosadska drama i magični Milosavljev, Borzašev projektil u poslednjoj sekundi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.03.2023.
19:41
Izvor: Sportske.net

Svetska sila kakva je Norveška pala je u Novom Sadu u prepunoj dvorani Spens.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle tri utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija Srbije je savladala Norvešku sa 25:24 golom Uroša Borzaša u poslednjim sekundama utakmice i ima sve tri pobede!

Norvežani su stigli do dva gola prednosti po prvi put u 17. minutu posle kontre kada je bilo 6:8, a onda pogodak Bjornsena na prazan gol, pa još jedan istog rukometaša za 6:10, sve na isti način. 

Nekoliko početničkih grešaka reprezentacije Srbije dale su krila gostima, ali je onda na scenu stupio Bogdan Radivojević koji je sa dva gola vratio Srbiju u igru. Imali smo šansu za minus 1, ali smo pogodili prečku preko Vejina, da bi na drugoj strani Sagosen pogodio za 13:10. Promašio je Pešmalbek zicer...

Drugo poluvreme je počelo sjajno, posle kontre i asistencije Borzaša, Nemanja Ilić pogađa za 13:14. 

Razbranio se i Milosavljev koji je odbranio drugi sedmerac koji je sprečio Norvežane da odu na tri gola viška. Igrala je naša reprezentacija sjajno u odbrani i sa igračem manje, a Milosavljev je bio taj koji je briljirao, pa je nakon jedne njegove intervencije Srbija imala novu šansu za izjednačenje koje nam je izmicalo iz minuta u minut. 

Videli smo i egzibiciju Vorkapića koji je sa levog krila pogodio levom rukom za 18:19, ali nikako nismo uspevali da stignemo do izjednačenja. 

I novi sedmerac pri pomenutom rezultatu je odbranio Milosavljev, obezbedio novu šansu za izjednačenje, stigla je i fantastična podrška sa tribina "Spensa", a onda i izjednačenje u 46. minutu preko Vejina, a par sekundi kasnije kontra i novi gol, ovoga puta Pešmalbek za 20:19!

Ipak, usledili su crni minuti našeg tima, Norvežani su brzo vratili prednost posle tehničkih grešaka u napadu, a imali smo novu šansu za izjednačenje posle isključenja Sagosena, ali posle cepelina golman gostiju je odbranio novi zicer...

Iskoristili smo igrača više preko Pešmalbeka, pa se u poslednjih pet minuta ušlo bez vođstva za bilo koji tim - 22:22. Poveli smo preko "žabice" Lazara Kukića, ali je Sagosen na drugoj strani izjednačio na 23:23 na tri minuta do kraja. 

Predivna akcija Srbije gde je Ilić imao livadu ispred sebe na desnom krilu za 24:23 na dva minuta do kraja, Norvežani su promašili, imali smo 100 sekundi...

Tajm-aut Tonija Đerone na ulasku u poslednji minut, imali smo napad koji nismo iskoristili, a Norvežani su mogli do izjednačenja i uspeli su u tome na 15 sekundi do kraja, lopta je Milosavljeva pogodila u glavu, pa otišla u gol...

I onda najlepši trenutak na meču, brzi trk, Borzaš je šutirao sa 10 metara, ostalo je istorija, pamtiće dok je živ ovu golčinu za pobedu Srbije!

Gol pogledajte OVDE.

Rod je imao 6, Sagosen 4 kod gostiju, a u Srbiji Radivojević 5, Pešmalbek takođe, Ilić je dodao 4...

Ne propustite