Određeni sastavi grupa za SP za rukometaše 2025. godine

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.05.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Zvanično je.

Povezane vesti

Žrebom u Zagrebu večeras su određeni sastavi grupa za Svetsko prvenstvo za rukometaše koje će se 2025. godine održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

U Grupi A u Herningu igraće Nemačka, Češka, Poljska i Švajcarska, a u Grupi B u istom gradu Danska, Italija, Alžir i Tunis.

U Grupi C u Poreču igraće Francuska, Austrija, Katar i Kuvajt, a u Grupi D u Varaždinu Mađarska, Holandija Severna Makedonija i Gvineja.

U Baerumu će se igrati utakmice dve grupe, u Grupi E nastupiće Norveška, Portugal, Brazil i SAD, a u Grupi F Švedska, Španija, Japan i Čile.

U Grupi G u Zagrebu igraće Slovenija, Island, Kuba i Zelenortska Ostrva, a u glavnom gradu Hrvatske igraće i Grupa H u kojoj su Egipat, Hrvatska, Argentina i Bahrein.

Žreb je održan u zagrebačkoj koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", između ostalih prisutnima su se obratili predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa, a u muzičko-plesnom delu programa nastupili su osvajač drugog mesta na Evroviziji Bejbi Lazanja i Zagrebačke mažoretkinje, prenela je Hina.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. januara do 2. februara 2025. godine.

Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u drugi deo grupne faze. U toj fazi biće formirane četiri nove grupe spajanjem grupa A i B, C i D, E i F, G i H.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake od grupe iz druge faze izboriće plasman u četvrtfinale, kojim će započeti nokaut faza.

Ne propustite