Partizan AdmiralBet dobio još jedan derbi, sjajni Crnoglavac se ne zaustavlja!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.10.2024.
19:34
Izvor: Sportske.net

Pet od pet od početka sezone.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Derbi petog kola rukometne Superlige Srbije odigran je večeras u Beogradu, gde je Partizan AdmiralBet ubedljivo savladao ekipu šabačke Metaloplastike rezultatom 28:22 (12:10).

Crno-beli su tako zadržali stopostotni učinak u domaćem šampionatu i učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli, a Metaloplastika sada ima skor od dve pobede i tri poraza.

Domaći tim je od početka kontrolisao rezultat i dešavanja na terenu, ali tokom prvog poluvremena nije uspevao značajnije rezultatski da se ''odlepi''. Izvanredni Nikola Crnoglavac je postigao čak sedam od 12 golova Partizana u prvom poluvremenu, pratio ga je Kotar sa dva pogotka, ali su gosti držali rezultatski priključak, pa je posle 30 minuta igre rezultat bio 12:10 za ekipu Partizana.

Šapčani su početkim drugog poluvremena prišli na gol zaostatka, ali Veljko Popović se zatim razigrao i sa svoja dva uzastopna gola doneo je crno-belima vođstvo od četiri gola razlike - 17:13.

Od tog trenutka je Partizan bio u lagodnijoj situaciji i više nije dozvoljavao da mu prednost padne ispod tri gola razlike.

Čak je u finišu meča domaći tim imao osam golova prednosti, 28:20, a Šapčani su do kraja uspeli donekle da ublaže poraz.

Nikola Crnoglavac je na kraju bio ubedljivo najefikasniji u Partizanu sa 11 golova iz 13 šuteva, a Veljko Popović je stigao do šest postignutih golova.

Kod gostiju, Alilović najbolji sa pet golova, a Filip Milovanović i Uroš Pavlović su postigli po četiri pogotka.

Ne propustite