Partizan dobio derbi i grabi ka vrhu, ali sad sledi još jedan - Zvezda ga čeka u sledećem kolu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.03.2023.
10:16
Izvor: Sportske.net

Crno-beli nastavili seriju pobeda.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sinoć su odigrane utakmice 18. kola domaće Arkus lige, a u centru pažnje bio je derbi u Šapcu, gde je Metaloplastika dočekala ekipu Partizana.

Ove ekipe su ovaj meč dočekale posle serija pobeda, Metaloplastika je svoju prekinula, a Partizan nastavio ubedljivom pobedom rezultatom 30:22 (14:12).

Stefan Petrić je bio najefikasniji u ekipi Partizana sa devet golova, a Uroš Kojadinović i Mladen Šotić su se po pet puta upisali u strelce.

Metaloplastiku su predvodili Vojislav Brajović sa 8 i Milan Jovanović sa šest golova.

Partizan je ovom pobedom stigao Metaloplastiku na drugom mestu na tabeli i sada obe ekipe imaju po 30 bodova.

Vodeća je i dalje Vojvodina koja je sinoć kao gost savladala ekipu kragujevačkog Radničkog sa 29:25 i učvrstila se na prvom mestu sa 34 boda. Aziz Aidi Muhamed je bio najefikasniji kod Novosađana sa 7 golova, a Radničkom nije vredelo ni 10 pogodaka Miloša Barudžića.

Naredno kolo 15. marta obeležiće još jedan derbi, Crvena zvezda će dočekati Partizan. Crveno-beli nisu napravili dobru uvertiru za ovaj derbi, jer su sinoć poraženi od Šamota iz Aranđelovca sa 34:27. Zvezda je tako ostala na petom mestu sa 23 boda, a Šamot je ovom pobedom osvojio veoma važne bodove u borbi za opstanak.

Ivan Horvat je bio najefikasniji u Zvezdi sa osam golova, a u Šamotu Leković i Zmajević sa po šest golova.

Ne propustite