Partizanova dominacija u derbiju, Zvezda u seriji poraza!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.10.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Partizana protiv ''večitog rivala''.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Ovaj rukometni vikend u Srbiji obeležio je večerašnji duel Partizana i Crvene zvezde, u okviru petog kola domaće Superlige.

Uz veliku podršku svojih navijača, Partizan je trijumfovao rezultatom 31:27 (16:11), što mu je četvrta pobeda u pet odigranih kola, dok je Crvena zvezda posle startne pobede nad Obilićem, vezala četvrti uzastopni poraz.

Ovom pobedom se Partizan pridružio Metaloplastici i pančevačkom Dinamu na deobi drugog mesta, iza Vojvodine koja ima svih pet pobeda i 10 bodova na vrhu tabele.

Večerašnji derbi je u potpunosti protekao u znaku kvalitetnije ekipe Partizana koja ni u jednom trenutku nije dozvolila Zvezdi da povede. Do poluvremena crno-beli su stekli pet golova prednosti, Zvezda je sredinom drugog poluvremena golovima Urte, pa Bujišića dva puta prilazila na dva gola zaostatka, ali je Partizan brzo odbio taj nalet rivala i vratio se na ''bezbednu udaljenost''.

Briljirao je u pobedničkpj ekipi Uroš Kojadinović sa čak 12 postignutih golova, od toga sedam iz igre i pet iz sedmeraca, a pratili su ga Peštić sa sedam i Šotić sa šest postignutih golova.

U Zvezdi najefikasniji Borislav Urta sa šest golova, a Šljukić, Pavlović i Kolundžić su se po četiri puta upisali u strelce.

Ne propustite