Peruničić jasan, ovo je razlika između Srbije i Hrvatske!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 17.01.2022.
11:11
Izvor: Sportske.net

"Orlove" danas čeka veoma težak, ali ne i nemoguć zadatak.

Epa-Efe/Clemens Bilan
Epa-Efe/Clemens Bilan

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da u drugom kolu Evropskog prvenstva savlada selekciju Hrvatske.

Ekipa Tonija Đerone poražena je rezultatom 23:20, a nekadašnji selektor Srbije i proslavljeni rukometni as Nenad Peruničić dao je svoje viđenje ovog meča u intervjuu za Indeks.

"Imao sam sreću da sam bio deo generacije koja nikad nije izgubila od Hrvatske. Bila su druga vremena. Zajedno smo prošli jugoslavensku školu, zajedno smo igrali u mlađim selekcijama i bili smo prijatelji. Zato je između nas i postojao taj rivalitet. Danas nažalost toga više nema, a to je jedan od razloga zbog čega me ne čudi pobeda Hrvatske. Budimo iskreni, puno je više Hrvatskoj nedostajalo ključnih igrača nego Srbiji. Gledajući širu sliku, Hrvatska je bila puno više osakaćena, ali opet Srbija nije imala šanse", smatra Peruničić.

Zbog čega?

"U pitanju je autoritet kojeg je Hrvatska u rukometu gradila više od 20 godina, a posle naše generacije i onog jednog sjaja u Beogradu kad smo bili domaćini, rukomet je u Srbiji propao. Teško mi je to da kažem, ali Hrvatska je druga dimenzija u rukometu u odnosu na nas. Hrvatska ima sve ono što Srbija nema. Autoritet, stav, iskustvo igranja velikih utakmica, a videli smo da ima i neke momke za koje nisam nikad ni čuo, a ponašali su se kao da su sedam ili osam godina u reprezentaciji".

O Toniju Đeroni kao selektoru Srbije sud će dati - vreme.

"Tonija poznajem jako dugo, još iz vremena kad sam igrao u Barseloni. Dobri smo prijatelji i on zna da ima moju podršku. Međutim, puna mi je kapa tih priča o timskom duhu. Kad sam ja preuzeo reprezentaciju i napravio smenu generacija, uveo sedam, osam debitanata, isti su ljudi pričali takođe o timskom duhu. Imam osećaj da se kod nas posle svake promene automatizmom ponavljaju iste reči, a onda čim nešto krene po zlu, više ništa ne valja. Ne znam, Đerona je dobar trener, ali vreme će da pokaže da li je dobar izbor za Srbiju".

Kako bi prošla u drugu fazu EP, Srbija mora da pobedi Francusku sa najmanje dva gola razlike, ili sa jednim u slučaju da postigne 26 golova ili više.

Ne propustite