Peruničić: ''Pokazali smo ogroman motiv, drskost...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.01.2019.
23:42
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Selektor reprezentacije Srbije mnogo je zadovoljniji posle prvog trijumfa na aktuelnom Svetskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Dan posle poraza od Brazila kojim smo izgubili realne šanse za prolaz dalje, reprezentativci Srbije su danas savladali Koreju sa 31:29 u meču četvrtog kola Grupe A.

S obzirom da je do kraja grupne faze ostalo još poslednje kolo u kojem se Srbija sastaje sa domaćom Nemačkom, vreme je polako i za podvlačenje crte kada je u pitanju ukupan učinak ''Orlova'' na ovom takmičenju.

Selektor Nenad Peruničić smatra da ima više pozitivnih stvari, bez obzira na trenutni plasman na tabeli.

''Drago mi je zbog ovih momaka. Kod mene nije postojalo razočaranje, postojala je ljutnja zato što sam osećao, kažu svi potrebno je vreme. Ovo je trenutak u kome smo mogli mnoge stvari da uradimo. To se vidi iz ovih utakmica. Došli smo da odigramo ceo turnir.

Neke stvari treba da se poslože, nije samo igra na terenu. Ni jednog trenutka nisam tražio alibi ni sa čije strane, šta god se dešavalo na terenu. Imali smo ozbiljne udarce zbog igrača koji nama puno znače. Imali smo praktično dobijenu utakmicu protiv Rusa, pa fantastično poluvreme.

Uvek sam ih terao da ne treba da igramo 25 ili 46 minuta. Imali smo protiv Brazila dva puta šansu da dođemo na nerešeno. Da smo uspeli, siguran sam da bismo preokrenuli, to je stvar psihe. Momci su pokazali nešto novo u svom karakteru. Kada uzmem odbranu kao odbranu na postavljeni napad, verujem da smo igrali jednu od najboljih odbrana na ovom turniru. Pokazali smo ogroman motiv, drskost'', istakao je Peruničić.

Možda najveći dobitak reprezentacije Srbije su pojedini mladi igrači koji su skrenuli pažnju na sebe i koji bi u narednim godinama mogli da budu nosioci igre našeg nacionalnog tima.

''Velika je lekcija sve ovo. Drago mi je zbog Lazara (Kukić) jer mu stalno govorim da će biti sjajan igrač. Ako mu dam slobodu da rešava te stvari i treba da ih rešava, jer je to moja odgovornost.

Bitno je da dobijamo igrače. Lako je ubaciti sve njih, ogromna je ovo scena, mogu lako da pregore.

Gledali smo Vukašina u pripremnom periodu, još uvek se tražio. Sve preostale utakmice ćemo iskoristiti na pravi način. Znamo zašto igramo, da nadogradimo sebe na ovakvoj sceni. Mentalna snaga je bitnija od fizičke. Kada budemo došli na taj nivo da ništa nije nedostižno, onda ćemo biti bolja ekipa'', zaključio je Peruničić.

Ne propustite