Poluvreme: Bravo, Srbijo!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.01.2022.
18:37
Izvor: Sportske.net

Sjajno poluvreme našeg nacionalnog tima na startu Evropskog prvenstva.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U prvom kolu Evropskog prvenstva u Segedinu, Srbija posle prvog poluvremena vodi protiv Ukrajine sa 17:11.

Bez braće Ilić, Abutovića, Milosavljeva, povređenog Nenadića... danas je nastupila selekcija Tonija Đerone, ali se njjihovo odsustvo za sada ne oseća.

Posle startnog vođstva Ukrajinaca, najpre Đukić pogađa sedmerac, pa Šotić donosi preokret za prvo vođstvo srbije - 2:1.

Nedugo zatim, u osmom minutu igre, Srbija je povela i sa 4:2 pšogotkom Marsenića posle sjajne kontre našeg tima.

Kako je utakmica odmicala, Šotić je bio sve zapaženiji, iz prva tri pokušaja postigao je tri gola i doveo Srbiju prvu put u vođstvo od tri gola razlike.

Sredinom prvog poluvremena glavnu ulogu u našem timu preuzima Bogdan Radivojević koji je postigao dva gola, a potom posle još jedne sjajne akcije Lazar Kukić pogađa za 12:8.

A onda, posle isključenja Marsenića najpre sjajni golman Milan Bomaštar brani ''zicer'' Ukrajincima, da bi u narednoj akciji Pešmalbek sa šest metara pogodio za ''plus pet'' - 13:8 za Srbiju!

Trio Bomaštar, Pešmalbek i Kukić je obeležio poslednjih nekoliko minuita prvog poluvremena i Srbija je stigla do velikih šest golova razlike - 17:11. Treba reći i da je sjajni Lazar Kukić postigao šest golova iz isto toliko pokušaja i upravo je on svojim majstorskim potezom postavio ovaj rezultat, a Bomaštar briljira na našem golu sa već sedam odličnih odbrana.

Ne propustite