POLUVREME - Đeronu retko viđate ovako ljutog!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.01.2023.
21:09
Izvor: Sportske.net

Srbija ima prednost, ali imamo opterećenje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Solidna igra reprezentacije Srbije u trećem kolu Svetskog prvenstva, na poluvremenu protiv Katara vodimo sa 17:14. 

Imala je naša reprezentacija problema na startu, držali su se u egalu reprezentativci Katara, a onda golovi Kukića i Borzaša sa 9 metara, prvi put smo imali dva gola prednosti (6:4). 

Ipak, vratili su se rukometaši Katara, a onda smo imali i sreće kada su promašivali zicere. Golom Bogdana Radivojevića na prazan gol bilo je 11:8 za Srbiju, a onda je isti igrač nakon izgrađene akcije naterao Valera Riveru da traži tajm-aut. 

Veliki problem je bio crveni karton Nikolića u 18. minutu utakmice, završio je meč zbog grube igre, laktom je zaustavio protivnika i Srbija je samo sa Orbovićem ostala na poziciji desnog beka. 

Nije to mnogo poremetilo izabranike Tonija Đerone, Ilić je pogodio za plus 5, prolazio nam je i brzi centar, ali smo imali problem sa golmanom protivnika, Lepenicom. Katar je napravio seriju 4:0 ponajviše zahvaljujući njemu, pa su se naši rivali vratili u igru - 14:13. 

Čitavih 6 minuta smo bili bez gola. Toni Đerona, čini nam se, nikada nije bio ovako ljut na naše reprezentativce na tajm-autu. 

Posle tajm-auta šesti gol postiže Bogdan Radivojević, ali novi problem je bilo isključenje Milosavljevića. Bitni detalji su sjajna akcija Kukića i Marsenića, a onda i greška Katara, dovoljno da mirnije odemo na poluvreme. Dva puta Katar je promašio šut sa svoje polovine u samom finišu meča. 

Radivojević ima 7 golova, Ilić 3. Benali i Abdulah po 4 gola za Katar. 

Ne propustite