POLUVREME - ''Orlovi'' u problemima, Holanđani vode, Marsenić isključen!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
18:40
Izvor: Sportske.net

Loše prvo poluvreme našeg tima koji će u nastavku morati bez jednog od najvažnijih igrača.

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras igra poslednji meč na Svetskom prvenstvu, meč koji odlučuje o trećem mestu u grupi, ali i o šansama za plasman na Olimpijske igre.

Posle prvog poluvremena rezultat je 17:15 za selekciju Holandije.

Naš tim je loše započeo ovu utakmicu, pre svega u napadu. gde je bilo neuobičajeno mnogo grešaka, što su Holanđani iskoristili da prilično brzo steknu četiri gola prednosti - 7:3.

Pri rezultatu 8:6 za Holandiju, Cupara je odbranio sedmerac, ali posle toga sledi još jedan loš napad našeg tima, što Holanđani kažnjavaju i vraćaju se na ''plus tri''.

Ipak, u narednih par minuta je najpre Ilić iskoristio sedmerac, a na isteku 18. minuta Bogdan Radivojević lobuje holandskog golmana, pa je Srbija nakratko smanjila na 9:8.

Ali, vrlo brzo novi problem za naš tim - za našeg pivotmena Mijajla Marsenića je ovaj meč, a samim tim i Svetsko prvenstvo završeno u 20. minutu meča, jer je dobio crveni karton posle jednog grubog prekršaja u odbrani...

Kao da je to isključenje trglo naše reprezentativce, koji su zaigrali čvršće u odbrani, odgovornije u napadu i konačno su u 25. minutu stigli do izjednačenja na 12:12.

Znatno veći teret je pao na Pešmalbeka zbog isključenja Marsenića, ali on je igrao sve bolje kako se bližio kraj poluvremena.

Međutim, u finišu poluvremena Ilija Abutović je drugi put isključen, pa će u nastavku meča i njemu pretiti diskvalifikacija.

Od tog trenutka dve velike greške našeg tima, i to kada su ''orlovi'' ponovo izjednačili na 15:15. Holanđani su do kraja poluvremena postigli dva laka gola i prvi deo igre su rešili u svoju korist rezultatom 17:15.

Ne propustite