POLUVREME - Reprezentacija Srbije kakvu smo godinama čekali!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
21:08
Izvor: Sportske.net

Samo da izdrže ovako do kraja meča...

EPA-EFE/HAYOUNG JEON
EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Katovicama, Srbija - Norveška 17:14.

Ovo je duel direktnih rivala u borbi za plasman u četvrtfinale koje donosi prohodnost na Olimpijske igre naredne godine.

Reprezentacija Srbije je od samog početka meča imala kontrolu dešavanja na terenu. Poveo je naš tim brzo sa 2:0, a onda je i naš golman Nemanja Milosavljev počeo da demonstrira svoje vrhunske kvalitete.

Norvežani su nešto kasnije izjednačili na 3:3, ali to nije pokolebalo naše rukometaše koji su ponovo preuzeli vođstvo i nisu ga ispuštali do kraja prvog poluvremena.

Čak je posle dvadeset minuta igre reprezentacija Srbije stigla i do četiri gola prednosti - 13:9!

Norvežani su uzvratili sa dva vezana gola, ali je Nemanja Ilić iskoristio sedmerac, zatim dobra odbrana ''orlova'', pa gol Pešmalbeka za povratak na ''plus četiri'' - 15:11!

Norvežani su reagovali tajm-autom, posle čega su prišli na 15:12, ali onda sledi projektil Jovice Nikolića koji vraća naš tim na četiri poena razlike.

Na dva i po minuta do kraja poluvremena Norvežani koriste kontru za svoj 13. gol, ali u našem timu se u finišu izgubila energija u napadu, kao da su jedva čekali kraj prvog dela igre.

Bartold to kažnjava iz sedmerca za 16:14, ali Orbović završava na najbolji način ovo poluvreme, golom sa devet metara u poslednjoj sekundi za 17:14.

Ono što brine je povreda Jovice Nikolića u finišu poluvremena.

Ne propustite