POLUVREME - Srbija oslabljena, Mađari to koriste!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.01.2024.
21:10
Izvor: Sportske.net

Maler za naš tim pred sam početak meča.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras u Minhenu igra meč drugog kola Evropskog prvenstva, u okviru Grupe C.

Rival našem timu je selekcija Mađarske, a posle prvih 30 minuta igre rezultat je 14:13 za Mađare.

Srbija je večeras oslabljena neigranjem jednog od najboljih i najiskusnijih igrača, Bogdana Radivojevića na poziciji krila. On je pred sam početak meča osetio stomačne probleme, počeo je da povraća, pa selektor Toni Đerona večeras ne može da računa na njega, a rok za zamenu igrača je istekao, tako da Srbija večeras u svom sastavu ima igrača manje.

U tom sastavu jedina alternativa za Radivojevića na krilnoj poziciji je Vukašin Vorkapić, koji je odlično započeo meč, postigao je prvi gol na utakmici, kasnije još jedan posle osvojene lopte u odbrani i generalno je naš tim bio efikasan u prvih nekoliko minuta, ali odbrana nije funkcionisala onako dobro kao protiv Islanda.

Prvi pad u igri ''orlova'' počeo je isključenjem Vorkapića, što su Mađari iskoristili da pređu u vođstvo i do kraja prvog poluvremena Srbija je uglavnom jurila rezultat. Prednost Mađara je u nekoliko navrata iznosila i tri gola razlike, pa u nastavku meča reprezentaciju Srbije očekuje možda i teži posao nego protiv Islanda u prvom kolu.

Na ulasku u poslednji minut meča, Pešmalbek je smanjio vođstvo Mađara na 14:13, usledila je odlična odbrana našeg golmana Milosavljeva, pa se sa tim rezultatom ulazi u drugi deo igre.

Pre svega, naši reprezentativci će u drugom poluvremenu morati bolje u odbrani, a kada je napad u pitanju, za sada su najefikasniji Uroš Borzaš i Nemanja Ilić sa po četiri gola.

Ne propustite