POLUVREME - Zvezda briljira protiv Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.03.2023.
18:10
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli dominirali u prvih 30 minuta igre.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme rukometnog derbija 19. kola Arkus lige, Crvena zvezda protiv Partizana vodi sa 16:12.

Zvezda je od samog početka meča nametnula svoj ritam igre, povela je sa 3:1, a Partizan je uspeo da izjednači na 3:3 i delovalo je da ćemo od tada gledati ravnopravnu borbu.

Međutim, crveno-beli su uspevali da neutrališu najveće Partizanove adute u napadu, a na drugoj strani su bili i šuterski veoma raspoloženi, na šta golman crno-belih Trnavac nije imao pravi odgovor.

Zvezdin najbolji period igre bio je kada su preko Đurovića, Bujišića, Majesa i Draška Nenadića napravili seriju 5:0 i od 7:5 stigli do veoma ubedljivih sedam golova prednosti - 12:5, a Partizan osam minuta nije postigao gol!

Stefan Petrić je prekinuo tu Zvezdinu seriju, a tri minuta kasnije je isti igrač smanjio već na 12:8 i Partizan je tada počeo da hvata rezultatski priključak.

Tu se crno-beli nisu zaustavili, Veljko Popović je na šest minuta pre kraja poluvremena smanjio na 12:9, da bi posle još jednog neiskorišćenog Zvezdinog napada Zečević pogodio za 12:10!

Ipak, Zvezda je uspela da zadrži prednost do kraja poluvremena. Đurović i Horvat su svojim golovima obeležili finiš ovog dela igre, na šta je uzvratio Šotić svojom majstorijom za 15:12.

Ostalo je dovoljno vremena da Zvezda ponovo uzvrati, a to je učinio raspoloženi Majes svojim četvrtim golom iz isto toliko pokušaja za 16:12 u korist crveno-belih!

Ne propustite