Potresi pred meč odluke - Sukob Cvetkovića i Škrbića, Nenadić najavio povlačenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.01.2018.
15:03
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Loša atmosfera u taboru muške rukometne reprezentacije uoči odlučujuće utakmice grupne faze Evropskog prvenstva.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Porazi koje je muška rukometna reprezentacija Srbije doživela u prva dva kola Evropskog prvenstva u Hrvatskoj negativno su uticali na atmosfer u nacionalnom timu.

Jutros su se u pojedinim medijima pojavili natpisi da su se selektor Jovica Cvetković i potpredsednik RSS Dragan Škrbić umalo sukobili zbog čega su se akteri verbalnog sukoba oglasili tokom dana.

"Istina je da je došlo do razgovora posle jučerašnje utakmice sa Švedskom u holu hotela. Razgovor je tekao u povišenom tonu sa moje i strane selektora Cvetkovića kao posledica tenzije zbog svega što se događa na Evropskom prvenstvu. Taj verbalni sukob, međutim, ni u jednom trenutku nije prešao granice i nije bilo mogućnosti da pređe u neki fizički obračun", kaže Dragan Škrbić za sajt RSS.

Bivši reprezentativac tvrdi da je sa Jovicom Cvetkovićem jutros razgovarao uz kafu i da su na miran način razmenili mišljenja.

"Ne bi trebalo da se stvara problem tamo gde ne postoji. Ako ih i ima, rešićemo ih u okviru naše organizacije", dodaje Škrbić.

Selektor Cvetković takođe pokušava da spusti loptu.

"Nema nikakvog skandala. Ne vidim uopšte u našem razgovoru nešto što bi na taj način bilo interesantno medijima. Ne možemo uvek da pričamo tiho. Neki naš glasan razgovor se po neki put prokomentariše onako kako ne bi trebalo. Sve je u redu što se Škrbe i mene tiče. Razgovarali smo otvoreno o problemima koje imamo. Ne bi trebalo to dizati na nivo skandala. Što se to traži u ovom trenutku? Ovde smo da bi zajedno napravili rezultat i pokušali da se domognemo drugog kruga. Iznenađen sam što se tako nešto našlo u medijima", rekao je Cvetković.

Da atmosfera u nacionalnom timu nije najbolja potvrđuje i izjava koju je Petar Nenadić dao "Žurnalu".

"Pauza ili oproštaj, nisam još siguran. U svakom slučaju, potrebna mi je pauza u svakom smislu, posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u državnom dresu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka", rekao je Petar Nenadić.

Selektor Jovica Cvetković kratko je prokomentarisao da ga je Nenadićeva odluka iznenadila ali da ne odbacuje mogućnost da još neko od igrača povuče isti potez.

Srbija će sutra od 18.15 odmeriti snage sa selekcijom Islanda, a samo pobeda ostavlja "Orlove" u trci za plasman u narednu rundu takmičenja.

Ukoliko izabranici Jovice Cvetkovića slave sa četiri gola razlike sigurno će igrati u narednoj rundi, pobeda sa manje od četiri gola doneće plasman u narednu fazu ali pod uslovom da Švedska savlada Hrvatsku.

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Tuesday, 16.01.2018
11:32

Eto napisah pošten komentar, jer mi je krivo što ne živimo u normalnoj zemlji. Za razliku od nekih a možda i većine ovde, sećam se neke zemlje kad smo bili sila u mnogim sportovima, a sad mi lupaju minuse i ne znaju zašto. Ja znam za bolje i lepše vreme, nije mi jasno kome odgovara propast svega što imamo?

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
16:13

Boli ih, pogadja i (direktno) proziva poslednja recenica u tom komentaru.

avatar
Amar Zornic
Monday, 15.01.2018
18:48

Steta sto orosipamo i zadnju vrednost u rukometu koju smo imali

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 15.01.2018
18:04

Ne mora Svedska da pobedi sutra, dovoljno bi (nam) bilo i nereseno.

avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 15.01.2018
17:02

Nas rukomet se iz godine u godinu totalno srozava odavno nijednoj reprezentaciji nismo ozbiljna pretnja pod hitno promene ili se nasem rukometu crno pise.Pa nasih klubova vise nema ni u SEHA ligi a bili su medju glavnim osnivacima kada je SEHA liga pocinjala sa takmicenjem.Pod hitno dovesti ozbiljne ljude poput Branislava Pokrajca i Igora Butulije

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 15.01.2018
21:01

Igraju Vojvodina i Dinamo u SEHA ligi, prosle godine nismo imali nikoga, ali ove godine opet imamo dva predstavnika.

avatar
Kori Volden
Monday, 15.01.2018
16:27

Nas rukomet je mrtav od 2012. . Domacinska smo ekipa, i na adrenalin mozemo da dobijemo bilo koga. Naravno, mislim na tadasnju generaciju. Ova danas je bar 10x slabija. Pa Darko Stanic za desetak minuta ima vise odbrana nego Cupara za sve pripremne utakmice i utakmice na prvenstvu.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 15.01.2018
20:59

Nas rukomet je mrtav od 2005 ako ne i vec od 2001, to pre 6 godina je bila samo reanimacija koja nas je ozivela na dve nedelje i zavarala nas.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
11:03
avatar
zdenkomen
Monday, 15.01.2018
16:12

Silne godine traje agonija u našem rukometu, razlozi su svakojaki. Možemo samo špekulisati šta je stvarno u pitanju, ali da ima uticaja politika pogrešnih ljudi i u savezu a i van saveza to je sigurno. A sam kult reprezentacije nije nikome bitan. Dres sa državnim grbom je nekada bio svetinja, istina nekada smo imali i državu.