PSŽ opet nije uspeo, Alborg u finalu Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.06.2021.
17:28
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Danaca, PSŽ nastavio očajnu seriju rezultata na završnim turnirima.

 EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Peti put je Pari Sem Žermen učestvovao na završnim turnirima Lige šampiona i peti put je ostao bez trofeja. I ne samo to, nego je čak četiri puta gubio u polufinalu.

Četvrti neuspeh u polufinalima doživeo je danas u duelu sa danskim šampionom Alborgom na startu završnog turnira Lige šampiona u Kelnu.

Iako autsajder, Alborg je u dramatičnoj završnici uspeo da trijumfuje rezultatom 35:33 i sada čeka boljeg iz duela Barselone i Nanta. Njihov duel igra se večeras od 18 časova.

Francuski šampion je u najvećem delu današnjeg meča imao rezultatsku prednost koja je išla i do pet golova razlike tokom drugog poluvremena, kada je na semaforu stajalo 21:16 na PSŽ.

Međutim, kako se bližio kraj meča, Danci su igrali sve bolje, razlika se smanjivala i oni su videli svoju šansu koju su na kraju i iskoristili.

Da bi Danci zaista mogli da trijumfuju najavio je Salstrup koji je pogodio za vođstvo Alborga od 33:31. Luka Karabatić je uzvratio na ulasku u poslednji minut, smanjio na 32:31, ali onda pogađa Kristensen, pa Remili na drugoj strani, golovi su se postizali kao na traci u tim trenucima i Alborg je vodio sa 34:33, ali uz napad u poslednjih tridesetak sekundi.

I onda, na sedam sekundi pre kraja, Sandel postiže gol odluke, za prolazak Alborga u finale i veliko slavlje Danaca!

Ne propustite