Rasulo u srpskom rukometu, predsednica udarila na selektora

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.03.2021.
11:35
Izvor: Sportske.net

Nimalo prijatno.

Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić izjavila je da nije znala da su odnosi između Ljubomira Obradovića i igračica toliko loši i da bi, da može da vrati vreme, smenila selektora. 

Srbija je minule nedelje propustila šansu da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, a nakon poraza od Mađarske u Đeru, reprezentativka Dragana Cvijić nije štedela bes pred kamerama RTS-a.

Dan kasnije oglasila se i predsednica Delić, koja je bila sa reprezentativkama Srbije u Đeru kako bi, prema njenim rečima, sprečila Obradovićevu grubost.

"Veliko razočaranje. Verovala sam u devojke, bez obzira na čitavu situaciju, verovala sam da zajedništvom, energijom i dobrom atmosferom mogu da se izdignu iznad svega. Mislila sam da će se izboriti, da će motiv biti dovoljno veliki da pobede bar jednu utakmicu. Nažalost, to se nije desilo, šta su i koji razlozi ne znam", rekla je Delićeva za Sportski žurnal.

Rukometašice Srbije imale u istorijsku priliku da se plasiraju na Olimpijske igre, prvi put posle 1988. godine, ali sa dva poraza od Rusije i Mađarske na turniru u Đeru, nade o Tokiju su nestale, a Delić je rekla da za to ne okrivljuje igračice.

"Ne, nikako! Trebalo bi svi da se zapitamo koliko smo krivi, da li je samo kriv selektor, Savez, igračice... Svako ima udela u tome i deo odgovornosti".

Na izjavu Cvijićeve reagovala je i Delićeva.

"Na osnovu njene izjave vidim da je najviše ljuta na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kad sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak, bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način", objasnila je predsednica, a zatim i dodatno obrazložila.

"Promena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle same da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv", rekla je Delić.

Predsednica RSS rekla je da nije tačno da nije verovala igračicama da ne postoji komunikacija sa trenerom, da se ništa ne radi na pripremama i da je njegova samovolja iznad svega.

"Nije tačno da im nisam verovala. Imala sam razogovor sa tri igračice i one su mi stavile do znanja da je atmosfera loša, da ne mogu da pronađu zajednički jezik sa njim, žalile su se na način treninga i priprema. Tu je bio sudar različitih rukometa, jugoslovenska škola i neki novi sistem. Istina je, kod njega nije bilo fleksibinosti, nije hteo da napravi kompromise".

Za kraj razgovora, Delićeva je nedvosmisleno odgovorila da bi smenila Obradovića bez razmišljanja da može da vrati vreme unazad.

"Ne bih. Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam bila tamo, istina, to nije radio", zaključila je Delić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.